Roglic in laatste meters voorbij Mäder: “Ik zei tegen mezelf: waarom niet?”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 maart 2021 om 15:34

Roglic in laatste meters voorbij Mäder: “Ik zei tegen mezelf: waarom niet?”

Op uiterst dramatische wijze boekte Primož Roglič zijn derde ritzege in Parijs-Nice. In de laatste meters snelde hij voorbij Gino Mäder, die de hele etappe vooruit had gereden. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma kende echter geen clementie met de Zwitser van Bahrain Victorious.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zei tegen mezelf: waarom niet? Er was een mogelijkheid om te winnen en ik heb deze genomen”, zegt Roglič in het flashinterview. “Het was een zware dag, vooral in het begin van de etappe. Kort maar krachtig, zoals ze zeggen. Uiteindelijk was het heel close.”

Met nog een etappe te gaan en 52 seconden voorsprong op zijn naaste belager lijkt Roglič bijna verzekerd van de eindzege. “Het is nog niet gedaan”, zegt hij. “Morgen is een nieuwe dag en een nieuwe uitdaging; opnieuw een korte etappe. Het zal echt zwaar worden. Het zal niet eenvoudig worden, maar de jongens doen het goed. We moeten gefocust blijven en hard blijven trappen.”

De slotrit van Parijs-Nice is een 93 kilometer lange etappe die start in Le Plan-du-Var en finish in Levens. Vandaar rijden zij eerst de Côte de Duranus (3,9 km aan 3,7%) omhoog. Na 20,2 kilometer wordt voor de eerste keer de aankomststreep in Levens gepasseerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.