Roglič klimt naar tweede plek: “We weten hoe sterk Valverde is”
foto: Cor Vos
woensdag 28 augustus 2019 om 20:04

Roglič klimt naar tweede plek: “We weten hoe sterk Valverde is”

Primož Roglič is opgelucht dat hij de eerste dagen van de Vuelta a España goed is doorgekomen. In de ploegentijdrit moest de Sloveen met zijn ploeg Jumbo-Visma weliswaar tijd prijsgeven door een val, maar in de dagen daarna herpakte hij zich en intussen staat hij tweede in het klassement.

“Ik ben blij met hoe ik vandaag reed”, reageerde Roglič na de finish. De Sloveen kon op de laatste klim naar Javalambre met de besten mee en verloor alleen tijd op Miguel Ángel López. “Gelukkig ben ik de eerste dagen goed doorgekomen. Het hele team reed erg sterk. Toen Alejandro Valverde ging en Nairo Quintana achterliet, kon ik mee. We weten hoe sterk hij is. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Toen hij tien jaar geleden deze ronde won, was ik nog schansspringer.”

Op weg naar zijn zesde plek in de daguitslag kon de kopman van Jumbo-Visma lange tijd rekenen op de steun van Sepp Kuss, die zelf negende werd. “In het begin ging het vrij makkelijk. Niemand in het peloton voelde de behoefte om het initiatief te nemen en daarnaast reed de kopgroep erg sterk. Er komen nog zware dagen aan, dus je kunt niet elke dag alles geven. Ik voel me goed en het was mooi dat ik Primož kon helpen. Hopelijk kan ik dit voortzetten de rest van de Vuelta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.