Roglic leider af: “Nu meer rust en minder stress”

donderdag 16 mei 2019 om 19:09
Roglic leider af: “Nu meer rust en minder stress”

foto: Cor Vos

Het zal even wennen zijn voor Primož Roglič, maar de Sloveen zal morgen niet starten in de roze trui. De kopman van Jumbo-Visma verloor het kleinood onderweg naar San Giovanni Rotondo. “Dat we het roze kwijt zijn, zie ik echter niet als een nadeel”, zo is Roglič van mening.

Roglič liet zijn ploeggenoten wel op kop rijden, maar gaf de koplopers de nodige ruimte. Hierdoor wist Valerio Conti de roze trui te veroveren. Roglič vindt zichzelf nu terug op de elfde plaats in het klassement. “We hebben als ploeg gecontroleerd, maar we wilden ook niet teveel energie steken in het terughalen van de kopgroep.”

“Dat we het roze kwijt zijn, is zeker niet nadelig. Het geeft mij en de ploeg wat meer rust en minder stress. De Giro duurt nog heel lang en de beslissende etappes moeten nog komen”, aldus Roglič, die een hachelijk begin van de etappe kende. De ronderenner kwam namelijk ten val.

Schaafwonden 
“Ze vielen voor mij en ik kon de crash niet ontwijken. Dat is ook wielrennen. Gelukkig zijn het alleen maar schaafwonden. Het valt allemaal mee.” Ploegleider Addy Engels vult aan. “De valpartij van Primož is een klein smetje, maar hij is in orde. We staan er nog steeds prima voor.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.