Roglic maakt indruk in Tirreno: “Hij is dik in orde”

vrijdag 15 maart 2019 om 08:39

foto: Cor Vos

Primož Roglič lijkt de voornaamste kandidaat om Tirreno-Adriatico te winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma maakte ook in de tweede etappe naar Pomarance indruk. Dat zag ook zijn ploeggenoot Laurens De Plus. “Primož bewijst dat hij goed is”, zo concludeert de Belgische klimmer.


Roglič probeerde in de finale weg te rijden van de concurrentie. Zijn rivalen kraakten, maar de slotklim naar Pomarance bleek nét niet zwaar genoeg om voor verschillen te zorgen. “Toch laat hij zien dat hij dik in orde is”, aldus De Plus. “Daarnaast rijden we als collectief heel goed. Dat geeft vertrouwen voor de komende dagen.”

“Het was een lastige etappe”, zo kijkt de 23-jarige klimmer terug. “We reden door de schuine wind continue op het lint. Bovendien was de finale erg stressvol. We werden echter de hele dag goed beschermd door de ploeg, en Jos van Emden wist ons in een goede positie af te zetten aan de slotklim.”

Laurens De Plus als leider in het jongerenklassement – foto: Cor Vos

Wegcijferen 
De Plus zelf eindigde als veertiende in Pomarance, waardoor hij in het klassement wist op te schuiven naar plaats vier. Hij mocht na afloop opnieuw het podium op als beste jongere. “De witte trui is echter geen doel op zich”, is de klimmer duidelijk. “Het is een leuke bijkomstigheid, maar het doel is om Tirreno-Adriatico te winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.