Roglic na felbetwiste etappe: “Het was even wennen”

donderdag 23 mei 2019 om 19:01
Roglic na felbetwiste etappe: “Het was even wennen”

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia kabbelde een beetje voort, maar vandaag moesten de klassementsrenners (eindelijk) aan de bak. Zo ook Primož Roglič, die overigens zonder problemen de finish wist te bereiken in Pinerolo. “Het was weer even wennen, maar het was een goede dag voor mij en de ploeg”, zo vertelt de Sloveen.

Op de flanken van de Montoso – de scherprechter van de dag – ontplofte de koers. Niet alleen vooraan, maar ook in de groep der favorieten. Zo vielen Miguel Ángel López en Mikel Landa aan. Roglič bleef echter zitten, aangezien mede-favorieten als Simon Yates en Vincenzo Nibali zich ook gedeisd hielden.

De kopman van Jumbo-Visma kwam uiteindelijk samen met deze renners over de finish, op 28 seconden van López en Landa. “De Giro is nog lang en er komen nog genoeg zware dagen aan. De ploeg heeft het vandaag weer prima gedaan”, zo concludeert Roglič, die nog altijd tweede staat in het klassement.

“Primož is nooit in de problemen geweest”
Zijn achterstand is wel gegroeid, aangezien Jan Polanc als vroege vluchter het roze wist te veroveren. “Het was een prima dag voor ons”, zo vult ploegleider Addy Engels aan. “Primož is geen enkel moment in de problemen geweest. Hij kon zich gemakkelijk handhaven tijdens de beklimming.”

“Je weet dat López en Landa daar gaan aanvallen. Het is goed van Primož dat hij zich daar niet druk om maakt. Uiteindelijk was het verschil maar een halve minuut.” Morgen zullen de verschillen ongetwijfeld groter zijn, aangezien de renners zullen finishen op een hoogte van 2245 meter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.