Roglic na nieuwe eindzege: “Komt toch een beetje onverwacht”
foto: Heinz Zwicky/BettiniPhoto
zondag 5 mei 2019 om 16:55

Roglic na nieuwe eindzege: “Komt toch een beetje onverwacht”

Drie etappes en het eindklassement. Niet slecht voor een renner die als ‘knecht’ aan de Ronde van Romandië begon. Primož Roglič bleek echter een klasse apart op de Zwitserse wegen. “Toch komen deze resultaten een beetje onverwachts”, zo blikt de kopman van Jumbo-Visma terug op een succesvolle week.

Voorafgaand aan de Ronde van Romandië liet Jumbo-Visma weten dat Steven Kruijswijk zou worden uitgespeeld als kopman. Voor Roglič was de Ronde van Romandië vooral een voorbereidingskoers op de Giro d’Italia. Het liep echter anders, aangezien de Sloveen maar liefst drie etappes én het eindklassement wist te winnen.

In de afsluitende tijdrit in en rond Genève wist de 29-jarige ronderenner de puntjes op de i te zetten. “Ik had sinds Tirreno-Adriatico niet meer gekoerst en ben in april ook nog op hoogtestage geweest. Dit komt dus wel een beetje onverwachts. Maar ik kan niet anders dan tevreden zijn.”

Teamprestatie 
Roglič zet zijn ploeggenoten nog extra in het zonnetje. “Dit is echt een teamprestatie. De ploeg was de hele week fantastisch. Het laat ook zien dat we als team zijn gegroeid. Dat is echt mooi om te zien. Het was uiteindelijk de perfecte voorbereiding op de Giro”, zo besluit de winnaar.

Zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk finishte uiteindelijk als zesde in het eindklassement. Roglič kan dit jaar overigens nog altijd een perfect rapport voorleggen. De Sloveen won dit seizoen alle rittenkoersen waarin hij deelnam. Zo was hij eerder al de beste in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.