Roglič na titanenduel met Bernal: “Nooit in paniek geweest”
foto: Sirotti
zondag 29 april 2018 om 09:21

Roglič na titanenduel met Bernal: “Nooit in paniek geweest”

Primož Roglič werd gisteren in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië flink onder vuur genomen door naaste belager Egan Bernal. De Colombiaan – die voor aanvang van de etappe op slechts zes seconden stond in het klassement – probeerde op flanken van de slotklim zijn Sloveense rivaal uit het wiel te rijden.

De kopman van LottoNL-Jumbo pareerde de versnellingen echter zonder blikken of blozen, om aan de streep nog naar zes bonificatieseconden te sprinten. Na afloop bevestigde Roglič dat hij op geen enkel moment in gevaar was. “Ik ben nooit in paniek geweest. Als hij nog harder had gekund, weet ik zeker dat hij dat had gedaan.”

Ploegleider Sierk-Jan de Haan zag zijn protegé evenmin in de problemen komen. “De ploeg heeft fantastisch werk geleverd. Vooral Stef (Clement) en Bram (Tankink) hebben berenwerk verricht. Zij waren echt goud waard. In de finale zaten Primož en Steven (Kruijswijk) vervolgens goed in het treintje van Sky. Bernal probeerde het meerdere keren, maar Primož kwam nooit in de problemen”, zo vertelt hij op de ploegsite.

De Sloveen wist aan de finish naar een tweede plek én de zes bijbehorende bonificatieseconden te sprinten, maar zag de Deen Jakob Fuglsang solo zegevieren. “Dit was voor ons echter een ideaal scenario”, aldus De Haan. “Hierdoor hoefde Primož zich alleen maar te richten op de boni’s. Het geeft vertrouwen dat we vandaag nooit in de problemen zijn geraakt.”

“Morgen lonkt uiteraard het gevaar, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan en vertrouwen hebben dat het goed komt”, aldus De Haan.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
29 april 2018 09:27
Ik denk dat beide renners nog niet kwalificeren voor de term titanen.
29 april 2018 09:31
Edit: Al aangepast
Verder had je inderdaad niet het idee dat Roglic ooit echt in de problemen was, Bernal wist nooit ook maar het geringste gaatje te slaan.
29 april 2018 09:32
Edit: Aangepast
29 april 2018 09:33
Mooi dat de ploeg steeds vaker haantje de voorste wil zijn.

@AZH nog niet inderdaad.
29 april 2018 09:35
@AZH zij blij dat ze eens een mooie titel bedenken
29 april 2018 09:41
Edit: Je hebt gelijk. Aangepast
29 april 2018 09:45
Complimenten. Was tactisch moeilijke rit. Na aanvallen Bernal was het eenvoudig geweest teveel risico's te nemen, of teveel koersverantwoordelijkheid. Als je de koers kan ondergaan in de leiderstrui van een kleine ronde kun je die ook met ere dragen in een grote ronde.
29 april 2018 09:46
Ik zou Roglic dit jaar toch al graag voor een klassement zien rijden in de Tour. Het is niet dat hij er te jong voor is ofzo. Van stress heeft hij ook al geen last. Of zou het weer een kletsverhaal zijn om druk van buitenaf weg te nemen en toch voor het AK rijden??
Ik verwacht dat Roglic in de tour trouwens ook beter zal zijn dan beoogde kopman Kruijswijk. Kan nog gezellig worden.
29 april 2018 10:03
Twee interviews staan op Youtube.
Roglic na afloop: https://www.youtube.com/watch?v=yNT372tCFXY
Boven aan de start: https://www.youtube.com/watch?v=a-iA6TDw-jE
29 april 2018 10:05
Ik ben op vakantie en krijg daardoor helaas maar weinig mee van deze mooie strijd. Heb geen beelden gezien, maar denk dat het wel mee zal vallen met roglic die beter gaat zijn dan kruijswijk innde tour. Het lijkt mij dat roglic naar deze periode heeft gepiekt. De piek van Kruijswijk moet nog komen. Als die goed uitpakt zijn er maar weinig die bij hem.kunnen blijven. Verwacht niet dat roglic dan beter zal klimmen.
29 april 2018 10:06
Bij gebrek aan Puck Moonen: Sierk-Jan is toch meneer van der Breggen?
29 april 2018 10:14
Wordt volgens mij nog wel lastig met nog 4 man in koers. Hopen inderdaad dat Bahrein voor de sprint gaat.
29 april 2018 10:25
Dit stukje snap ik niet:  “Dit was voor ons echter een ideaal scenario”, aldus De Haan. “Hierdoor hoefde Primož zich alleen maar te richten op de boni’s."

Richten op ritwinst was geen ideaal scenario geweest?
29 april 2018 10:31
@fast freddy en dat gaat dus niet gebeuren, zie eerdere uitspraken en reactie van oa roglic zelf. Wat bulcke ook aangeeft de reden heeft met opbouwen van seizoen te maken.
29 april 2018 11:01
@Baik-Baik

Nu ritwinst met de bijbehorende tien boniseconden weg was, kon Bernal er nog maar maximaal zes inlopen. In dat geval zou Roglič nog steeds leider zijn, omdat zijn tijdritten op de duizendsten beter waren.

Als ze bij elkaar gebleven waren, had Roglič tot op de streep beducht moeten zijn op aanvallen van Bernal en dan alsnog zelf minimaal derde moeten worden om te voorkomen dat Bernal hem door middel van boni's zou kunnen passeren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.