Roglic slaat aanvallen af: “We hebben ons lesje geleerd”

donderdag 12 september 2019 om 18:55
Roglic slaat aanvallen af: “We hebben ons lesje geleerd”

foto: Cor Vos

Primož Roglič reed gisteren nog in het defensief op weg naar Guadalajara, maar de rodetruidrager leek vandaag alles onder controle te hebben tijdens de voorlaatste bergetappe naar Becerril de la Sierra. “We hebben ons lesje wel geleerd na de etappe van woensdag. Ik verwacht nu elke dag koers”, zo vertelde Roglič in het flashinterview.

De kopman van Jumbo-Visma moest vandaag meerdere keren reageren op een aanval van Miguel Ángel López, maar de Sloveen bleek ook vandaag over uitstekende benen te beschikken. Roglič wist zelfs één minuut te pakken op naaste belager Nairo Quintana en zijn jongere landgenoot Tadej Pogačar.

“Het was opnieuw een loodzware etappe, maar de ploeg was ook vandaag weer supersterk. Gisteren moesten we rijden vanaf kilometer nul, vandaag viel Astana aan op de voorlaatste klim. Ik zat op een gegeven moment alleen, maar Neilson Powless liet zich vervolgens uitzakken vanuit de kopgroep.”

“In de finale moest ik het zelf doen, maar ik had vandaag goede benen. We zijn nu weer één dag dichter bij de eindzege, maar ik verwacht geen makkelijke etappes meer. Ik verwacht nu elke dag koers. We zijn echter optimistisch richting Madrid”, zo besluit de leider.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.