Roglic: “Toppers keken vooral naar mij, maar Bauke was de beste”

zaterdag 12 oktober 2019 om 19:14
Roglic: “Toppers keken vooral naar mij, maar Bauke was de beste”

foto: Cor Vos

Primož Roglič was de torenhoge favoriet voor de start van de Ronde van Lombardije, maar de Sloveen van Jumbo-Visma kwam niet verder dan de zevende plaats. “Zoals het gezegde luidt: als twee honden vechten om een been, gaat een derde ermee heen”, aldus Roglič, die winnaar Bauke Mollema wel feliciteert. “Hij heeft verdiend gewonnen.”

Roglic maakte de voorbije periode indruk in verschillende Italiaanse najaarsklassiekers. Zo won hij met verve de Giro dell’Emilia en was hij ook de beste in Tre Valli Varesine. De winnaar van de Vuelta a España begon dan ook als grote favoriet aan de Ronde van Lombardije, maar ook de Sloveen zag Bauke Mollema naar de zege soleren.

De 29-jarige Roglič ging voor de laatste klim van de dag – de San Fermo della Battaglia – nog op zoek naar de eenzame Mollema, kwam aanvankelijk ook dichter, maar bleek uiteindelijk niet in staat om een gat van driekwart minuut dicht te rijden. Roglič werd op de slotklim gegrepen door enkele concurrenten.

Nummer één van de wereld 
De ronderenner zag in de finale nog Alejandro Valverde, Egan Bernal en Jakob Fuglsang wegrijden, waardoor hij genoegen moest nemen met een zevende plek, op 34 seconden van Mollema. “De toppers keken vooral naar mij, maar Bauke was de beste en heeft verdiend gewonnen. Ik moet ook mijn ploeg complimenteren.”

“Het team was sterk, maar ik had niet anders verwacht. Dit was mijn meest succesvolle seizoen tot nu toe. De afgelopen week heb ik laten zien dat ik ook mijn mannetje sta in eendaagse wedstrijden. Maar het meest gelukkig ben ik nog met het feit dat ik het seizoen afsluit als nummer één van de wereld.” Roglič is met nog enkele koersen te gaan niet meer in te halen door de concurrentie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.