Roglic ziet vriend Tratnik zegevieren: “Kan prima leven met plaats twee”
dinsdag 30 april 2019 om 19:15

Roglic ziet vriend Tratnik zegevieren: “Kan prima leven met plaats twee”

Volgens Jumbo-Visma bereidt Primož Roglič zich in de Ronde van Romandië vooral voor op de Giro d’Italia, maar de Sloveen begon wel uitstekend aan de Zwitserse rittenkoers. De 29-jarige renner finishte als tweede in de proloog, achter zijn landgenoot en vriend Jan Tratnik. “Ik kan daarom prima leven met dit resultaat.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Titelverdediger Roglič kwam uiteindelijk drie tienden tekort voor de dagzege. “Natuurlijk baal je dan, want je wilt altijd winnen. Maar met Tratnik als winnaar kan ik prima leven, aangezien het een vriend is. Ik kom bovendien net terug van een hoogtestage, dus dan is het altijd afwachten hoe het gaat.”

Een ding is zeker: met de vorm van Roglič zit het wel snor. “Primož reed een uitstekende tijdrit”, zo zag ook ploegleider Jan Boven. “Hij reed vooral technisch heel erg goed. Daar was niks op aan te merken. Hij bevestigt met zijn tweede plaats dat hij goed op weg is richting de Giro d’Italia.”

Ploegleider Boven: “Primož mist nog wat hardheid”
“Natuurlijk is het balen dat hij niet wint, maar dat hoort erbij. Hij mist nog wat hardheid”, aldus Boven. “Maar daar is deze ronde geschikt voor.” Jumbo-Visma zag Steven Kruijswijk ook veilig de finish bereiken. De Nederlander – die deze week zal worden uitgespeeld als kopman – moest acht seconden toegeven op Tratnik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.