Rohan Dennis eerste leider in de Ronde van Zwitserland

Door , zaterdag 15 juni 2019 om 17:26
Rohan Dennis eerste leider in de Ronde van Zwitserland

foto: Cor Vos

Rohan Dennis heeft zijn eerste zege in de regenboogtrui geboekt. De Australiër was in de proloog van de Ronde van Zwitserland nipt de beste: de wereldkampioen bleef in Langnau im Emmental Maciej Bodnar en Michael Matthews met een fractie van een seconde voor.

De Ronde van Zwitserland werd zaterdag afgetrapt met een negen kilometer lange proloog in en rondom Langnau im Emmental. Spek naar de bek van specialisten dus!

Lienhard trapt de Ronde van Zwitserland af
Fabian Lienhard was om kwart voor drie de eerste coureur die aan zijn Ronde van Zwitserland mocht beginnen. Vanzelfsprekend was de Zwitser dan ook de eerste persoon die in de hot-seat plaats mocht nemen. Lang duurde deze zit alleen niet: enkele tijdritkanonnen startten vlak na hem.

Bevin zet eerste richttijd
Patrick Bevin was een van die tijdritkanonnen. De Nieuw-Zeelander noteerde een tijd van 10 minuten en 58 seconden, waarmee hij een eerste richttijd zette. Ook hij mocht niet lang zitten. Maciej Bodnar dook snel met acht seconden onder de tijd van Bevin, maar de Pool had de pech dat topfavoriet Rohan Dennis snel na hem aan zijn tijdrit was begonnen.

Nipt de beste tijd voor Dennis
En dus was ook zijn zit in de hot-seat van korte duur. De wereldkampioen dook namelijk met een fractie van een seconden onder de tijd van Bodnar, waardoor Dennis aan de leiding ging. Niet geheel verrassend mocht Dennis wél voor langere tijd blijven zitten.

Toppers bijten tanden stuk op tijd Dennis, Thomas beste klassementsrenner
Michael Matthews, Soren Kragh Andersen en Kasper Asgreen… allen kwamen in de buurt van de tijd van Dennis, maar zij kwamen net tekort. Klassementsrenners als Egan Bernal (+23 seconden) en Geraint Thomas (+17 seconden) moesten dan weer iets meer prijsgeven, maar zij hielden de schade beperkt.

De klassementsrenners van Team Ineos deden het goed in vergelijking met de andere klassementsrenners. Rui Costa (+37 seconden), Simon Spilak (+38 seconden), Enric Mas (+43 seconden), Wilco Kelderman (+1 minuut en 28 seconden) verloren namelijk fors meer dan Thomas en Bernal.

Dennis eerste leider
In het laatste halfuur kwam er – mede door de regen – niemand meer in de buurt van de tijd van Rohan Dennis, waardoor de Australiër zijn eerste zege in de regenboogtrui boekte. Uiteindelijk bleef Bodnar op de tweede plaats, gevolgd door Matthews. Morgen start de Australiër in de leiderstrui.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.