‘Rohan Dennis en Bahrain Merida praten over afkopen contract’

zaterdag 27 juli 2019 om 13:44
‘Rohan Dennis en Bahrain Merida praten over afkopen contract’

foto: Cor Vos

Gaan Rohan Dennis en Bahrain Merida binnenkort uit elkaar? Als we het Britse Cyclingnews mogen geloven, dan biedt de WorldTour-formatie de Australiër de mogelijkheid om zijn contract af te kopen. De beslissing zal volgens het wielermedium binnen afzienbare tijd worden genomen.

De 29-jarige Dennis lijkt aan te sturen op een breuk met Bahrain Merida, nadat de regerend wereldkampioen tijdrijden zonder aanwijsbare reden uit de Tour de France verdween. Intussen klinken de geluiden steeds duidelijker dat zijn ontevredenheid over materiaal en kleding de aanleiding was voor zijn opvallende opgave.

Het is wel duidelijk dat de relatie tussen Dennis en het teammanagement van Bahrain Merida tot een nulpunt is gedaald. Volgens Cyclingnews zijn er dan ook gesprekken gaande tussen beide partijen, waarbij er wordt gekeken of het voor Dennis mogelijk is om zijn contract af te kopen. De allrounder heeft nog een verbintenis tot en met 2020.

Dennis’ manager ontkent overigens dat er zulke gesprekken zijn gevoerd. Het management van Bahrain Merida zal na de Tour om de tafel zitten om de verschillende opties te bespreken. Het is ook niet uitgesloten dat beide partijen alsnog met elkaar verder gaan, maar dan zullen er wel wat plooien moeten worden gladgestreken.

Op weg naar CCC?
Mocht Dennis zijn contract afkopen, dan kan hij wellicht terecht bij het Poolse CCC. De ploeg van Olympisch kampioen Greg Van Avermaet wordt namelijk geleid door Jim Ochowicz, een oude bekende van Dennis. Ze kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij het Amerikaanse BMC, de voorloper van CCC.

“We kijken altijd naar beschikbare renners, met de vraag of ze passen binnen onze organisatie”, aldus Ochowicz. “We hebben nooit de interesse in Rohan verloren. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Ik praat altijd met renners die interesse hebben om weer terug te keren. Ik heb er geen probleem mee om met hem te werken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.