Rohan Dennis: ”Ik ben aardig moe, maar heel, heel trots”
zondag 8 februari 2015 om 17:08

Rohan Dennis: ”Ik ben aardig moe, maar heel, heel trots”

foto: Sirotti

Rohan Dennis zette vandaag zijn naam in de recordboeken door het werelduurrecord te verbreken. De Australiër zette een afstand van 52,491 kilometer op de borden in het Zwitserse Grenchen. Na afloop was hij snel aanspreekbaar: ”Ik kon er eerlijk gezegd niet van genieten.”

Hij is trots op zijn ploeg BMC. ”Zij maakten het mij makkelijk. De hele week in aanloop naar vandaag, vanaf de Tour Down Under, verliep zonder stress. Er was geen druk en alles ging perfect. Het zou bijna makkelijk voelen, maar uiteraard was het dat niet.”

In tegenstelling tot Jack Bobridge vorige week, was Dennis nog redelijk fris en snel aanspreekbaar na afloop van zijn poging. ”Ik had heel veel pijn. Ik kon er eerlijk gezegd niet van genieten. Ik wist dat ik 208 rondjes moest rijden en toen ik er 208 gereden had was het gewoon gaan zoals als je kan”, sprak hij. ”Hopelijk blijft het record een tijdje staan.”

De vraag is echter of dat zo is, aangezien Thomas Dekker op 25 februari in Mexico het record van Dennis aan gaat vallen.

Lees ook:
Rohan Dennis zet werelduurrecord op 52,491 kilometer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.