Rohan Dennis: “Ik ga in de Tour voor ritzeges”

dinsdag 25 juni 2019 om 15:27
Rohan Dennis: “Ik ga in de Tour voor ritzeges”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis eindigde toch wel verrassend als tweede in de Ronde van Zwitserland. De tijdrijder van Bahrain Merida moest in het hooggebergte alleen maar zijn meerdere erkennen in de Colombiaanse klimmer en eindwinnaar Egan Bernal. “Maar de Tour de France is nog van een ander niveau. Ik ga voor ritzeges”, zo laat Dennis weten aan Velopro.fr.

Dennis wist in het verleden al vaker hoog te eindigen in rittenkoersen van één week, maar in de Ronde van Zwitserland ging hij bergop zelfs in de aanval. Zo ook in de slotetappe naar Goms. Op de Furkapass bleek alleen de latere eindwinnaar Bernal in staat om te volgen. “Ik had niet verwacht om hier tweede te worden”, aldus Dennis.

Toch blijft de 29-jarige Australiër met beide voeten op de grond. “In de Tour ligt het niveau nog een stuk hoger. Bovendien waren veel concurrenten er niet bij in de Ronde van Zwitserland. Ik ga in de Tour dan ook op jacht naar ritzeges”, zo besluit de regerend wereldkampioen tijdrijden.

Dennis is niet de enige renner van Bahrain Merida die een Touretappe hoopt te winnen. Zo liet Vincenzo Nibali al weten voor ritten en wellicht de bolletjestrui te gaan. En dan hebben we nog Dylan Teuns en Sonny Colbrelli, die ongetwijfeld ook hopen op de nodige vrijheid.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.