Dennis: “Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week”

zondag 23 juni 2019 om 19:59
Dennis: “Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis en Bahrain Merida moesten in de Ronde van Zwitserland hun meerdere erkennen in Egan Bernal. De Australiër drong nog wel aan op de slotdag, maar de Colombiaan kwam geen moment in de problemen. “Bernal was te sterk deze week.”

“Het was een goede Ronde van Zwitserland. Ik had echt niet gedacht toen ik hierheen kwam dat ik tweede zou worden in het eindklassement”, meldde Dennis na afloop van de slotrit, die de renners leidde over de Nufenenpas, de Gotthardpas en de Furkapas. “Sterker, een etappe zege, samen met Egan Bernal strijden in de koninginnenrit en de tweede plek pakken was meer dan aanvankelijk het plan was.”

“Daar moet ik wel aan toevoegen dat veel werk achter de schermen is geleverd en ook vandaag”, ging de Australiër verder. “Vandaag reed de ploeg samen met Team Ineos op kop en het leek er dan ook op alsof we met ze samenwerkten. We hadden echter een plannetje om de overwinning te pakken en wilden daarvoor alles in het werk stellen. Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week. Hoe dan ook, met een tweede plek in het klassement kunnen we echt tevreden zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.