Rohan Dennis laat van zich horen: “Gezien mijn huidige gevoel de juiste beslissing”

vrijdag 19 juli 2019 om 00:22
Rohan Dennis laat van zich horen: “Gezien mijn huidige gevoel de juiste beslissing”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn opgave in de Tour de France. In een communiqué van zijn werkgever Bahrain Merida zegt de Australiër ‘met tegenzin’ afgestapt te zijn, al geeft het statement niet heel veel duidelijkheid omtrent de situatie.

“Ik ben heel teleurgesteld dat ik op dit moment de koers heb moeten verlaten. Natuurlijk was de individuele tijdrit een groot doel voor mij en de ploeg, maar gezien mijn huidige gevoel was het de juiste beslissing om eerder vandaag op te geven”, laat de regerend wereldkampioen tijdrijden weten.

“Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de wedstrijd. Ik wil alle fans van de Tour de France bedanken die mij aangemoedigd hebben. Ik hoop de komende jaren terug te keren in deze geweldige wedstrijd.”

‘Rohan wil alles 100% hebben’
De opgave van Dennis leverde de nodige opschudding op. Hij weigerde (na zijn beslissing om te stoppen) te praten met ploegleider Gorazd Stangelj. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt. We hebben nog op hem ingepraat, maar hij wilde stoppen en is dan ook afgestapt”, reageerde Stangelj na afloop. “We zijn teleurgesteld in Rohan. Het is niet mogelijk om iedereen blij te maken. Rohan wil alles 100% hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.