‘Rohan Dennis loopt mogelijk 1,25 miljoen euro mis’
foto: Cor Vos
woensdag 13 november 2019 om 16:50

‘Rohan Dennis loopt mogelijk 1,25 miljoen euro mis’

Rohan Dennis verspeelt mogelijk ruim een miljoen euro door alle contractperikelen. De Australiër zou volgend seizoen namelijk fors moeten inleveren omdat ploegen geen ruimte meer hebben of zijn betrouwbaarheid in twijfel trekken.

Dennis’ vroegtijdige en veelbesproken opgave in de Tour de France en zijn daaropvolgende exit bij Bahrain Merida dreigen hem forse inkomsten te kosten. Zijn toekomst is nog altijd ongewis en een bron, die dicht bij hem staat, vertelde VeloNews dat de tweevoudige wereldkampioen tijdrijden mogelijk ruim een miljoen euro misloopt in zijn contractuele strijd.

In de Tour de France gaf de Australiër daags voor de tijdrit rond Pau op na, naar verluidt, een woordenwisseling met de ploegleiding, maar de precieze details zijn nooit bekend geworden. Hij fietste niet tot aan het WK in Yorkshire, waar hij zijn tweede wereldtitel tijdrijden veiligstelde. Nadien maakte zijn ploeg bekend dat Dennis’ doorlopende contract was beëindigd.

‘Dennis had op elke fiets kunnen winnen’
Volgens de bron zou Dennis ervoor hebben gestreden om zijn contract van 1,5 miljoen euro te redden en leken beide partijen na de Tour nader tot elkaar te komen, tot de Australiër de ploeg zijn rug toekeerde. Daarna ging hij met zijn zaakwaarnemer op zoek naar een nieuwe ploeg, maar niemand hapte toe. Toen hij terugging naar Bahrain Merida, werd hem ‘nee’ verkocht.

De beslissing werd bezegeld toen Dennis het WK tijdrijden aflegde zonder de ploegfiets en zonder ploegkleding, zonder zelfs een vermelding van Bahrain Merida. De bron wees erop dat Dennis gezien zijn kracht op elke fiets had kunnen winnen, en dat als hij dat had gedaan op een Merida in plaats van op een ouder BMC-frame, het team mogelijk haar besluit niet had bevestigd.

Volgens de informatiebron kan Dennis voor volgend seizoen hooguit een contract van 250.000 euro vinden omdat teams geen ruimte hebben of zich zorgen maken over zijn betrouwbaarheid. De afgelopen maanden werd de Australiër aan meerdere ploegen gelinkt, onder meer Movistar en Team Ineos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.