Rohan Dennis naar Jumbo-Visma: “Eén van de toonaangevende ploegen in het peloton”

woensdag 1 september 2021 om 10:37
Rohan Dennis naar Jumbo-Visma: “Eén van de toonaangevende ploegen in het peloton”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft ‘droomaanwinst’ Rohan Dennis (31) officieel gepresenteerd. In juni was bij ons al te lezen dat de deal rond was. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden uit Australië komt over van INEOS Grenadiers en tekent een contract voor twee jaar bij de Nederlandse ploeg.

“Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdagingen”, vertelt Dennis over zijn overstap. “Het is één van de toonaangevende ploegen in het peloton op het gebied van innovatie en ontwikkeling. De mogelijkheid om samen te koersen met mannen als Primož Roglič, Wout van Aert en, opnieuw, Tom Dumoulin kon ik niet laten schieten. Het is een groot doel van me om bij te blijven dragen aan het winnen van grote rondes en zelf kansen te krijgen in de kortere meerdaagsen.”

Dennis heeft een verleden in Nederlandse dienst. “Het wordt een nieuw hoofdstuk, maar ook een terugkeer naar vroegere jaren, toen ik deel uitmaakte van de Rabobank continentale ploeg in 2011 en toen ik reed op Cervélo, als neo-prof in 2013. Ik ben dank verschuldigd aan INEOS Grenadiers voor de tijd die ik er doorbracht. Het was een mooie periode met geweldige momenten en prestaties, die ik graag wil vervolgen met Jumbo-Visma.”

foto: Cor Vos

‘Droomaanwinst’
Sportief directeur Merijn Zeeman zegt al lang contact te hebben met Dennis. “Hij is voor mij een droomaanwinst, die met name voor onze klassementsrenners een geweldige ondersteuning zal bieden. Maar hij zal zelf ook nog wel regelmatig in de positie komen dat hij een eindoverwinning kan nastreven”, aldus Zeeman.

“Er zijn niet veel renners in het peloton die zijn kwaliteiten hebben. Hij is gewoon een echte versterking, die in het huidige topwielrennen ontzettend belangrijk is. Hij is iemand met een heel grote motor, die kilometerslang op kop kan rijden, die het peloton bergop echt kan reduceren en echt een gevoelige versnelling kan doen. En een geweldige tijdrit heeft, waarmee hij ook heel vaak voor de winst zal meedoen”, kijkt de sportief manager vooruit.

foto: Cor Vos

Carrière
Rohan Dennis doorliep een jaar de opleiding van Rabobank, voor hij in 2013 prof werd bij Garmin-Sharp. Daar vertrok hij in het najaar van 2014, tijdens het seizoen, voor een overstap naar BMC. In 2019 koos hij voor Bahrain Merida, maar daar ging hij midden in het seizoen met onenigheid weg. Team INEOS pikte begin 2020 de tijdrijder op. In Britse dienst won hij twee tijdritten en speelde hij een hoofdrol bij de Giro-zege van Tao Geoghegan Hart.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair