Rohan Dennis over wegwedstrijd WK: “Oneerlijk om mij te selecteren”
Foto: Sirotti
zaterdag 22 augustus 2015 om 14:57

Rohan Dennis over wegwedstrijd WK: “Oneerlijk om mij te selecteren”

Rohan Dennis zit niet te wachten op een uitnodiging van de Australische bondscoach Bradley McGee voor de wegwedstrijd op het WK in Richmond. De winnaar van de proloog van de Tour de France wil zich volgende maand in de Verenigde Staten volledig richten op de individuele tijdrit en de ploegentijdrit en ziet er niets in om ook op de laatste zondag nog in actie te komen.

Dennis heeft al contact gehad met de Australische selectiecommissie. “Ik zei: kijk ik wil de ploegentijdrit winnen en ik wil de individuele tijdrit winnen”, vertelde hij na een van de ritten van de USA Pro Challenge aan Cyclingnews.com. “Het is dan eigenlijk niet eerlijk om ook de wegwedstrijd te rijden. Ik bereid me namelijk voor op races van vijftig kilometer en niet op eentje van 250 kilometer.”

Als er toch een beroep op hem wordt gedaan, denkt Dennis niet dat zijn landgenoten veel aan hem zullen hebben. “Ik ben kapot na 3,5 à vier uur, zeker weten”, voorspelt de renner van BMC. “Ik heb aangegeven dat als ik vroeg in de koers een rol moet spelen er misschien ook iemand anders te vinden is die dat kan doen. Die kan dan eventueel ook in de finale nog een handje helpen.”

De Australische selectie voor het WK wordt op 2 september bekendgemaakt. De wegwedstrijd is op 27 september, precies een week na de ploegentijdrit. De individuele tijdrit vindt op 23 september plaats.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2015 15:03
Tja, de tijdritten komen toch voor de wegrit. Ik zou zeggen, bereid je gewoon voor zoals je van plan bent en doe in de wegrit wat je nog kan. De rest van de Aussie's weten evengoed dat Dennis zich focust op de tijdrit.
22 augustus 2015 15:11
Dus hij bereid zich alleen voor op ritten van 50 kilometer. Dan kan die beter gaan veldrijden.
22 augustus 2015 15:14
Een beetje een rare uitspraak... Klinkt een beetje egoïstisch. Hij kan van de wegwedstrijd inderdaad nog iets maken. Zeker weten dat hij van waarde zal zijn!
22 augustus 2015 15:20
Bovenstaande uitspraken van Dennis illustreren precies waarom hij aan de ene kant zo'n toprenner is, maar aan de andere kant ook als 'lastige jongen' wordt gezien.
22 augustus 2015 15:26
Lastig? Eerder eerlijk. Hoevaak zeggen renners wel niet na afloop "ik had beter niet kunnen rijden" terwijl anderen wel erg graag willen...
22 augustus 2015 15:26
Best wel negatieve reacties hier boven.
Vind het juist tof van hem dat hij een andere renner een kans wil geven om het WK te rijden.
Is gewoon een extreem zwaar programma wat hij anders moet rijden.
22 augustus 2015 15:54
@nickdt
Dennis zegt gewoon dat hij alles op de tijdrit wil zetten, waarmee hij bedoelt dat hij maar 50 kilometer voluit kan gaan... Dan pak je beter een pure knecht mee die wel 100km op kop kan rijden of 7 a 8 keer drank gaat halen...
Eerlijke uitspraak van Dennis!
22 augustus 2015 15:58
@LG: Bij Garmin mocht hij vertrekken, bij Rabo ging het ook niet echt lekker.
22 augustus 2015 16:21
Hier gebeurt wat ik vaker zie op deze site. Dennis neemt zijn verantwoordelijkheid als professional, zegt eerlijk wat hij op basis van zijn tijdritvoorbereiding kan en niet kan, en in plaats van dit gewoon te accepteren staan de stuurlui aan de wal weer klaar om het allemaal beter te weten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de kritiek op de proloog in de Vuelta. Die kritische uitspaken van renners wijzen eerder op het nemen van verantwoordelijkheid (voor zichzelf en het team).
22 augustus 2015 16:23
Ik vind het ook wel mooi en eerlijk. Zijn uitspraken tonen zelfreflectie en sportiviteit. Het WK (ploegen)tijdrijden is samen met het WHR en de Tourtijdrit zijn belangrijkste doel van het jaar, dan is het gewoon logisch dat hij daarna even tijd nodig heeft om bij te komen, zowel fysiek als mentaal. En het voorkomt gefrustreerd getwitter van iemand die wel vindt dat hij geselecteerd zou moeten worden. Dat werd echter wel gewaardeerd hier in tegenstelling tot dit gebaar. Soms zijn de gedachtekronkels van verscheidene WF'ers onnavolgbaar.

Girardengo +1
22 augustus 2015 17:36
Je kan het dubbel interpreteren: 1) hij doet het voor zijn teammaats een maximale kans te geven aangezien hij zelf aangeeft dat hij niet super zal zijn en staat daarom liever zijn stek af aan een meer overtuigde Aussie.

2) je kan het zien als egoïsme maar toch hij bereidt zich voor op die twee tijdritten en verkeerd momenteel in bloedvorm en wil waarschijnlijk niet uit zijn ritme gebracht worden. Wat maakt het uit de Aussi-ploeg moet te vullen zijn ook zonder Dennis

Punt is: Ik stel zijn eerlijkheid op prijs liever iemand anders de kans geven die er wel 100% voor gaat. Op en top prof.
22 augustus 2015 18:48
Misschien kunnen ze Koen de Kort nationaliseren. Die is wel te porren voor een knechtenrol.
22 augustus 2015 19:23
@Hein-Jan
Staat Koentje dan al ingeschreven bij de KVK? En kan ik hem dan ook gratis gebruiken met mijn studenten-OV?
22 augustus 2015 20:07
@123poetertjes
Koen de Kort is getrouwd met een Australische dus die kan op zich de Australische nationaliteit gaan aanvragen.
22 augustus 2015 20:44
@spartacus
Uiteraard, maar daar hoeft hij hopelijk niet genationaliseerd te worden. :)
22 augustus 2015 21:36
Volgens mij precies dezelfde (terechte) redenering waarom ook kelderman liever niet ook nog deelneemt aan de wegwedstrijd.
22 augustus 2015 23:27
Eerlijke reactie, lijkt mij. Als hij na pakweg 100 km afstapt is er ook veel commentaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.