Rohan Dennis wil vertrouwen terugwinnen in Californië
Foto: Sirotti
maandag 16 mei 2016 om 16:17

Rohan Dennis wil vertrouwen terugwinnen in Californië

Rohan Dennis kent tot op heden een ongelukkig seizoen. Vanwege ziekte heeft hij een aantal koersen gemist. De Australiër hoopt in de Ronde van Californië vertrouwen op te doen met oog op zijn hoofddoel in Rio de Janeiro. “Ik moet iets gaan winnen”, stelt hij tegen Cyclingnews.

“Ik moet goed presteren in één van de etappes of het algemeen klassement”, vervolgt Dennis. “Een van de grootste doelen is om de tijdrit te winnen. Als dat uiteindelijk mijn klassement blijkt te helpen, is dat een bonus. Maar je moet ergens beginnen om de bal weer aan het rollen te brengen.”

De BMC-renner weet nog niet zeker of een goed klassement in Californië mogelijk is. “De trainingen gaan goed. Yorkshire ging beter dan verwacht. Ik was natuurlijk nog niet op het niveau dat je nodig hebt om te winnen, maar dat is vrij lastig als je sinds januari niet echt gekoerst hebt.” Hij eindigde uiteindelijk als 21e in Yorkshire. “Daar was ik erg blij mee.”

De stap naar het winnen van de Ronde van Californië is echter groot. “De etappe naar Gibraltar (van dinsdag) gaat duidelijk maken hoe het met mijn vorm zit.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2016 16:18
Gibraltar, hebben ze dat ook buiten Europa.
16 mei 2016 16:22
Ze vliegen gewoon ff snel heen en weer ;)
16 mei 2016 17:29
thriathlon :P. Stukje fietsen naar de oostkust, stukje zwemmen. En dan wie het eerst op de punt staat.
16 mei 2016 18:13
Apenrots
16 mei 2016 19:40
Nog even het parcours bekeken en het blijkt om de "Gibraltar Road" te gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.