Rohan Dennis wil werelduurrecord Victor Campenaerts aanvallen
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 juli 2019 om 09:11

Rohan Dennis wil werelduurrecord Victor Campenaerts aanvallen

Rohan Dennis is van plan om op termijn het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan te vallen. De huidige wereldkampioen tijdrijden verwacht dat hij dat pas na de Olympische Spelen van Tokio gaat doen. “De olympische titel is een groter doel voor mij”, aldus Dennis tegen VeloNews.

“Het zal binnen een jaar na Tokio zijn. Ik heb altijd al gedacht te wachten tot de Spelen achter de rug waren”, zegt Dennis. De Australiër van Bahrain Merida wil komend jaar in Japan de olympische tijdrittitel pakken. Ook heeft hij nog ambities om zich te ontwikkelen als klassementsrenner. “Ik wil eerst nog zien hoe ver ik kan komen, voordat ik mij weer volledig op het tijdrijden zou focussen.”

Tweede poging
Dennis geeft aan dat hij nog in de voorbereidende fase zit om het record aan te vallen. “Momenteel gaat het om het plannen welke uitrusting ik wil gebruiken”, zegt hij. Het is bijvoorbeeld nog niet zeker of hij steun krijgt van Bahrain Merida. “Misschien moet ik het project zelf betalen.”

Voor Dennis is het niet de eerste keer dat hij het uurrecord aanvalt. In 2015 deed hij ook al een gooi ernaar toen het werelduurrecord weer ‘populair’ werd. In Zwitserland zette hij 52,491 kilometer op de borden, op dat moment goed om het toenmalige record van Matthias Brändle (51,852 kilometer) te verbreken. Later gingen Alex Dowsett en Bradley Wiggins nog verder dan Dennis.

Victor Campenaerts heeft het huidige werelduurrecord op 55,089 kilometer gezet. Dat deed de Belg afgelopen april in Aguascalientes, Mexico.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.