Rojas kaatst de bal terug naar Van Garderen: “Je mag je helm niet afzetten!”
foto: Sirotti (archief)
donderdag 23 maart 2017 om 21:49

Rojas kaatst de bal terug naar Van Garderen: “Je mag je helm niet afzetten!”

De vele protesten van BMC aan het adres van Movistar na afloop van de ploegentijdrit in de Ronde van Catalonië zitten nog hoog in het Spaanse kamp. José Joaquin Rojas heeft vanavond in een Twitter-bericht Tejay van Garderen erop gewezen dat hij zijn helm niet af mag zetten. Het incident waar de Spanjaard op wijst gebeurde vandaag en was te zien op tv.

“Tejay, je helm afzetten tijdens de wedstrijd is niet toegestaan! Regels zijn voor iedereen gemaakt!”, schrijft Rojas, die een video bijvoegt waarin het voorval met de Amerikaanse klassementsleider te zien is. Daarnaast vermeldt de Spanjaard de UCI-regel die stelt dat op het afzetten van je helm diskwalificatie staat. “En als je de regel niet kent, hier is hij.” Precies zo’n reactie plaatste Van Garderen op het medium Instagram na de ploegentijdrit.

Saillant detail is dat Movistar en BMC deze avond in hetzelfde hotel verblijven tijdens de Ronde van Catalonië. Sky is daar ook en Geraint Thomas reageert met een knipoog op de ‘koude oorlog’ tussen de andere ploegen.

Movistar was het niet eens met de straf
Na de ploegentijdrit maakten meerdere BMC-renners openlijk bezwaar tegen het duwen van Movistar. Uiteindelijk leidde dat tot een algehele tijdstraf voor de Spaanse formatie. De ploeg gaf daarna duidelijk aan het oneens te zijn met die sanctie. “Het is een straf voor een overtreding die niet heeft plaatsgevonden. De renner duwt zijn ploeggenoten niet, maar raakt ze met zijn rechterhand op de rug om aan te geven dat ze zijn plek in de formatie in moeten nemen. Dat heeft geen invloed op het resultaat van deze ploegentijdrit”, schreef Movistar eerder al in een persbericht.

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2017 10:19
Edit redactie: Politiek erbij halen is onnodig
24 maart 2017 10:20
Eigenlijk heeft TJ haalde TJ hier meer tijdvoordeel uit dan movistar. Als tj volgens de regels koerst moet hij eerst stil staan en dan zijn helm af doen. Dat zijn meer seconden dan dat movistar wint bij de actie. Heerlijke discussie dit;-)
24 maart 2017 10:34
Hey Rojas, dit mag ook niet:

http://www.ciclo21.com/rojas-movistar-es-relacionado-con-michele-ferrari/

Wel mooi, Movistar vreet BMC met huid en haar op vandaag!
24 maart 2017 11:14
Movistar zou zich niet moeten verlagen tot dit niveau en BMC gewoon laten zien wat koersen is.
Ze hadden de rekening beter kunnen vereffenen in een grote ronde tijdens een zwak moment van BMC, zoals al eerder genoemd is. Nu zal men denken dat ze quite staan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.