Roldan beste vluchter in Vuelta Asturias
zaterdag 29 april 2017 om 17:52

Weimar Alfonso Roldan (Medellin-Inder) heeft de openingsetappe van de Vuelta Asturias op zijn naam geschreven. De 31-jarige Colombiaan maakte deel uit van de vlucht van de dag en kwam uiteindelijk solo over de streep.

In het begin van de wedstrijd kregen acht renners een vrijgeleide van het peloton. Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA), Jorge Arcas (Movistar), Weimar Alfonso Roldan (Medellin-Inder), Domingos Gonçalves (Rádio Popular Boavista), Ettore Carlini (d’Amico-Utensilnord), Joaquim Silva (W52/FC Porto), Aristobulo Cala (Bicicletas Strongman) en Sergio Andres Higuita (Manzana Postobon) kleurden vandaag de etappe naar Pola de Lena.

Roldan bleek vooraan de beste vluchter. Hij plaatste in de finale een aanval en kwam solo over de streep. Nairo Quintana eindigde als veertiende, in dezelfde tijd als de nummer drie, op 27 seconden van de winnaar. Raul Alarcon (W52/FC Porto) wist voor het groepje met favorieten uit te blijven en kwam binnen met een achterstand van 22 tellen.