Rolland: “Ik kan een grote ronde winnen”
woensdag 4 juni 2014 om 19:32

Rolland: “Ik kan een grote ronde winnen”

Rolland

foto: Sirotti

Pierre Rolland was één van de smaakmakers in de afgelopen Ronde van Italië. De Fransman eindigde als vierde. “Vanaf het begin was het mijn doel om de top vijf te halen”, zegt Rolland tegen L’Equipe. “Ik had dat echter niet aan de ploeg verteld, omdat ik niet zeker was wat ik van mezelf kon verwachten in Belfast.”

Na de etappe naar Montecampione, waar Fabio Aru won, wist Rolland dat zijn doelstelling haalbaar was. “Op die dag veranderde alles voor me, omdat ik me realiseerde dat ik Quintana kon volgen, die normaal niet te kloppen is. Vorig jaar versloeg hij Froome op Alphe d’Huez en Semnoz, en in de Giro kon ik in zijn wiel blijven op beklimmingen die mij niet eens liggen. Dat gaf mij veel vertrouwen.”

De Tour de France is zijn volgende belangrijke koers. “Het is lastig om die te winnen, maar ik ben er nu wel van overtuigd dat ik een grote ronde op mijn naam kan schrrijven. Ik had de combinatie Giro-Vuelta eerst moeten rijden, voordat ik in de Tour zou debuteren. Dat is wat iedere jonge renner zou moeten doen. In plaats daarvan reed ik vijf keer de Tour en dit jaar deed ik uiteindelijk wat anders.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.