Rolland mist Parijs-Nice door dubbele polsbreuk
foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 maart 2019 om 17:36

Rolland mist Parijs-Nice door dubbele polsbreuk

Pierre Rolland zal niet aan de start staan van Parijs-Nice. De klimmer van Vital Concept-B&B Hotels heeft bij een valpartij in de Classic de l’Ardèche zijn pols op twee plaatsen gebroken.

Het gaat om een blessure aan zijn linkerhand. Uit onderzoek is gebleken dat er geen schade is aan zijn handwortelbeentjes. Er is geen operatie nodig om de breuk te behandelen.

Rolland kwam afgelopen winter over van EF Education First en is dit seizoen een van de kopmannen van het ProContinentale Vital Concept-B&B Hotels. In Parijs-Nice zou hij de aangewezen man voor een goed algemeen klassement zijn. Deze voorjaarskoersen in eigen land zijn voor de Franse teams van het tweede niveau van groot belang, omdat er nog maar twee wildcards voor de Tour de France te vergeven zijn. Daarvoor zijn naar verluidt drie teams in de race: naast Vital Concept ook nog Direct Energie en Arkéa-Samsic.

Coquard: “WK baan helpt me richting Parijs-Nice”
De druk binnen de formatie van Vital Concept-B&B Hotels zal meer komen te liggen op Bryan Coquard in de sprints. De Fransman komt net terug van het WK baanwielrennen in Polen, waarin hij met Benjamin Thomas op de koppelkoers naast de medailles greep. “Deze baanwedstrijd is goed voor de toekomst. Hierdoor ben ik goed op tempo met oog op Parijs-Nice. De inspanningen zullen mij het laatste zetje geven richting de sprints in de Koers naar de Zon“, zegt Coquard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.