Romain Bardet: “Alles is nog mogelijk”
foto: Sirotti
vrijdag 21 juli 2017 om 08:37

Romain Bardet: “Alles is nog mogelijk”

Romain Bardet slaagde er vrijdag niet in om Chris Froome te doen lossen op de Col d’Izoard. “We droomden allemaal van een epische aanval, maar daar was het terrein gewoon niet geschikt voor”, reageert hij op de website van AG2R La Mondiale.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik koers niet in dromen”, vervolgt Bardet. “Ik koers in echte situaties. Mijn plan was om voor één effectieve versnelling te gaan. Er was tegenwind en Sky had nog veel mannen in het peloton toen we de Izoard op reden. Mijn ploeg deed het geweldig en maakte de koers een stuk zwaarder, aangezien we voor de zege gingen. Ik ben erg blij met hoe we hebben gewerkt, ook al kon ik Froome niet lossen.”

De Fransman slaagde er wel in om Froome te verslaan in het sprintje voor de derde plaats. Bardet pakte zo vier belangrijke bonificatieseconden. “Ik heb alles gegeven. Er zijn nog een aantal ritten te gaan, dus we moeten alert blijven koersen. Ik ben gemotiveerd om een goede prestatie af te leveren in de tijdrit. Ik hou erg van tijdritten aan het einde van de Tour. Alles is nog steeds mogelijk. Ik ga in ieder geval knokken zoals ik op de Izoard deed, met heel veel passie.”

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2017 08:39
Nou eigenlijk niet Romain...
21 juli 2017 08:42
Alles is nog mogelijk. De wedstrijd is nog open. Een wiel is rond en Parijs is nog ver.

Hebben die renners allemaal dezelfde PR-cursus gevolgd?
21 juli 2017 08:44
Alles is nog mogelijk om 2de of 3de te worden.
21 juli 2017 08:45
Alles is nog open, ja ook de deur Romain, iemand doet hem zo wel even dicht, Chris?
21 juli 2017 08:46
Ik denk het ook, Romain. En niet het terrein was ongeschikt, de benen wilden niet. En zo sterk was de ploeg ook niet. Toen nota bene de terug gepakte Bakelandts op kop reed, moesten Frank en Vuillermoz vrijwel tegelijkertijd passen. Froome en en de miljoenenploeg Sky zijn gewoon beter.
21 juli 2017 08:53
Volgens alle kenners aanwezig op de berg, stond er juist rugwind. Bardet had moeten gaan toen bakelands stil viel. 3e word hij toch ( Uran pakt wel tijd op Bardet in de ITT) en de rest lag er al af
21 juli 2017 08:54
Om SKY/Froome met -al zijn in andere ploegen potentiele kopmannen- te kunnen verslaan, moet je toch wel van heel hoge huize komen. Maar inderdaad, je moet er ook een beetje in geloven.
21 juli 2017 09:00
Bergetappe en ook de Izoard waren niet slopend genoeg. Het was gewoon sprinten om van elkaar af te geraken. Volgend seizoen graag selectiever parcours.
21 juli 2017 09:08
Dit jaar ook te weinig regen in de bergen waar Bardet vorig jaar gedurfd naar de 2e plek reed en Mollema een podiumplek verspeelde.
21 juli 2017 09:14
Schei toch uit, Tour is beslist. Als je iets had willen forceren had je het gisteren moeten doen. De Izoard was prima om op aan te vallen.
21 juli 2017 09:21
Bardet wordt nu in principe derde. Tenzij Landa gek gaat doen. Dan wordt hij vierde. Hij mag misschien hopen dat Uran de lijn van de laatste jaren doortrekt en een slechte tijdrit rijdt. Maar in principe is Uran beter hierin. En Froome is gewoon nu al de winnaar.
21 juli 2017 09:30
In etappes als die van gisteren komt het er uiteindelijk op aan wie de sterkste is. Bardet was niet sterker dan Froome, ook al had er nog een HC op het parcours gelegen, dan nog had hij geen tijd gewonnen. De enige kans lag voor Bardet in het moment dat Froome lek reed. En toen durfde hij niet. Zal ie nog wel een spijt van hebben.
21 juli 2017 09:33
Haha alles is nog mogelijk, lachwekkend gewoon. Ze hebben de grootste kans laten liggen toen froome op 45 sec achterstand fietste na pech en met slechts landa als knecht, maar bardet, aru en uran vielen niet aan en bleven achter de knechten van ag2r rijden. Dat was DE kans om froome op achterstand te rijden. Maar bardet waxhtte liever tot de alpen , daar zou het oorlog worden.... tja... dan verdien je het ook niet
21 juli 2017 09:45
Bardet gaat aanvallen op de Champs Elysées.... let op mijn woorden. Daarop wacht Bardet al bijna drie weken. Maar eerst gaat hij zijn ploeg aan kop laten rijden.... om de ploegmaats van Froome af te matten en Froome te isoleren. Whoehaha !
21 juli 2017 09:54
Serieus, ik zou gewoon proberen weg te rijden op de Champs.
Dat champagnetochtje is allemaal mooi en wel, maar als mijn achterstand 20 sec bedraagt zou ik een alles of niets doen met de hele ploeg. De Tour is pas gedaan als men daar de eindmeet overschrijdt.
21 juli 2017 10:01
Klopt Roman, gisteren was het niet geschikt.
Dat had je eergisteren moeten doen.
Maar jullie zijn allemaal te laf, te bang om een plekje te verliezen.

En daarom zullen jullie, volkomen terecht, nooit winnen. Wie niet durft te verliezen kan nu eenmaal niet winnen.
Daarom hoop ik ook oprecht dat je nog van de tweede plaats gereden wordt door Landa, al zal dat ijdele hoop zijn.

Laf gekoerst, geen tactisch plan om de Sky trein te ontregelen en dus wint Froome volkomen terecht en verdiend.
21 juli 2017 10:03
ik wordt wel een beetje moe van dat "alles is nog mogelijk" gezeur. Na elke slechte etappe beloven ze allemaal de aanstaande etappes beter hun best te gaan doen en dat daar de kansen gaan liggen. Het had al moeten gebeuren en de enige kans is een val of lek van Froo me.
21 juli 2017 10:13
Bardet heeft een prima tour gereden, wat had men meer verwacht dan tegen zo'n bruut Skyblok met de beste Kwiat en Landa ooit gezien ?
21 juli 2017 10:19
AG2R heeft het gisteren geprobeerd maar enkel hard gemaakt voor zichzelf. Bardet kwam alleen te zitten en Sky was nog met 4. Barguil mag ze wel bedanken, anders wint hij de etappe nooit meer.
21 juli 2017 10:20
Zeer goed verwoord, Ab Normaal.
Vooral het feit dat je niet kan winnen, als je niet durft verliezen, is een waarheid als een koe. Maar lafheid en korte termijnvisie markeren renners als Bardet, Uran, Aru. Het zullen dan ook nooit grote kampioenen worden.
21 juli 2017 10:22
Froome is niet beter. Heeft behoorlijk wat tijd gepakt in Dusseldorf en wat seconden gesprokkeld met een paar aankomsten. Bardet heeft meer tijd gewonnen bergop.
Froome heeft gewoon een extra specialiteit en dat is tijdrijden dus in dat opzicht is hij beter, maar heeft dit jaar geen rit gewonnen bergop dat zegt ook wel iets...
21 juli 2017 10:25
@ Vainsteins ik ben het met je eens. Een etappe gewonnen en waarschijnlijk het podium vind ik prima voor Bardet. Uitstekend. Hoewel hij nu niet ver achter Froome staat is Bardet voor mij niet een echt type Tourwinnaar. Goede klimmer maar niet de absoluut allerbeste. En zeker geen geweldige tijdrijder. Hij heeft er daarom naar mijn mening het maximale uitgehaald.
21 juli 2017 10:32
@speedline

Ben ik het niet mee eens. Anders had hij zijn tactiek gewoon aangepast en veel meer afstand gehad. Uran en Bardet hebben, zoals hierboven al genoemd, niets geprobeerd om het geel te pakken. Froome hoefde niets te doen, omdat hij er perfect voorstaat.
Gewoon terechte winnaar die bij elk ander scenario ook had gewonnen. En natuurlijk heeft hij een goede ploeg, maar als hij zelf noet goed genoeg was, had hij nooit gewonnen
21 juli 2017 10:43
Alles is nog mogelijk. Misschien gaan de uitgevallen toppers op de champs elysees een muur vormen en dat Froome er niet door mag en Bardet wel.
21 juli 2017 10:56
Quote:
Romain Bardet slaagde er vrijdag niet in om Chris Froome te doen lossen op de Col d’Izoard

Wellicht had hij het beter donderdag kunnen proberen?
In theorie is alles natuurlijk nog mogelijk, maar de kans dat Froome nog uit het geel wordt gereden is ongeveer even groot als de kans dat Groenewegen nog eens een bergrit in de Tour op zijn naam gaat schrijven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.