Romain Bardet ‘beetje teleurgesteld’ na tijdrit: “Maar er is nog veel om voor te koersen”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2024 om 09:38

Romain Bardet ‘beetje teleurgesteld’ na tijdrit: “Maar er is nog veel om voor te koersen”

Romain Bardet begon als de nummer zes in het algemeen klassement aan de tweede en laatste tijdrit van de Giro d’Italia, maar de Fransman gaf behoorlijk veel tijd toe tegen de klok en zakt zo twee plekken in de algemene rangschikking.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bardet kwam zaterdag tussen Castiglione delle Stiviere en Desenzano del Garda niet verder dan de 40ste eindtijd. De klimmer van dsm-firmenich PostNL bleek aan de finish 3:24 langzamer dan ritwinnaar Filippo Ganna, maar verloor bovenal behoorlijk veel tijd op zijn concurrenten in het algemeen klassement. Thymen Arensman en Filippo Zana wisten de Fransman zelfs te passeren.

En zo staat de 33-jarige Bardet na veertien etappes achtste in het algemeen klassement. Zijn achterstand op rozetruidrager Tadej Pogacar bedraagt inmiddels bijna acht minuten. “Als ik eerlijk ben, ben ik wel een beetje teleurgesteld over mijn prestatie in de tijdrit. Ik had op meer gehoopt”, liet een eerlijke Bardet na afloop weten op de website van zijn ploeg dsm-firmenich PostNL.

“Ik zal dit echter weer achter me laten. Ik kijk echt uit naar het volgende hoofdstuk in deze Giro, als we de echt hoge bergen intrekken. Er is nog steeds veel om voor te koersen in de komende etappes. Ik ben gemotiveerd om met de ploeg te blijven strijden”, zit Bardet niet bij de pakken neer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.