Bardet denkt aan Tourzege: “Laatste stappen zetten”
foto: Cor Vos
woensdag 23 januari 2019 om 15:29

Bardet denkt aan Tourzege: “Laatste stappen zetten”

Romain Bardet hoopt Frankrijk dit jaar eindelijk eens de langverwachte Tourzege te bezorgen, waar het land al sinds 1985 op wacht. Hij treft er dit jaar in elk geval een parcours dat op zijn lijf geschreven is. Als dan ook nog eens alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, gelooft Bardet dat hij in de voetsporen kan treden van zijn illustere landgenoot Bernard Hinault.

Met alle grappen rond het uitblijven van een nieuwe Franse zege in de Tour de France is Bardet inmiddels wel klaar, laat hij weten aan persbureau AFP. De renner van AG2R La Mondiale kent na zes edities de weg al naar het podium, want hij in 2016 (tweede) en 2017 (derde) eindigde hij bij de beste drie in Parijs. Het felbegeerde hoogste treetje ontbreekt nog op zijn palmares.

“Ik heb een aantal omstandigheden nodig om de Tour te winnen – ik moet in elk geval bespaard blijven van pech”, zegt de Fransman. “Over een aantal van die omstandigheden heb je echter geen controle. Zo is er de kracht van de concurrentie, hun collectieve sterkte en die van ons, mijn kwaliteiten en de noodzaak die te kunnen aanspreken op de grote dag.”

Top-10
Bardet erkent dat nogal wat omstandigheden meespelen, maar hij denk dat dit jaar de zaken in zijn voordeel kunnen uitvallen. “Ik stond hier al vaak in de top-10. Als ik mijn progressie kan voortzetten en de laatste stappen kan zetten, moeten de dingen op hun plaats kunnen vallen voor me.”

De Fransman maakte onlangs zijn programma bekend voor het voorjaar. Daaruit bleek dat hij van start gaat in Milaan-San Remo. Zijn seizoen begint in eigen land met de Tour du Haut Var. Daarna blijft hij in Frankrijk om deel te nemen aan de Classic de l’Ardèche. Hierna maakt hij zijn opwachting in Parijs-Nice, zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau.

Programma flag-fr Bardet tot en met maart
flag-fr Tour du Haut Var (22-24 februari)
flag-fr Classic de l’Ardèche (2 maart)
flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-es Volta a Catalunya (25-31 maart)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.