Romain Bardet gaat definitief van start in Milaan-San Remo
Romain Bardet (links) tijdens het voorbije WK - foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto
dinsdag 22 januari 2019 om 16:01

Romain Bardet gaat definitief van start in Milaan-San Remo

Romain Bardet zal inderdaad van start gaan in Milaan-San Remo. Dit heeft zijn ploeg AG2R La Mondiale laten weten. De 28-jarige klimmer begint zijn seizoen in eigen land met de Tour du Haut Var.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de Tour du Haut Var (22-24 februari) blijft Bardet in Frankrijk, om op zaterdag 2 maart deel te nemen aan de Classic de l’Ardèche. Hierna maakt hij zijn opwachting in Parijs-Nice, zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau. Vorig seizoen gaf de Fransman nog de voorkeur aan Tirreno-Adriatico.

Bardet stond viermaal eerder aan de start van Parijs-Nice, de laatste keer in 2016. Echt succesvol was hij nog nooit in de Koers naar de zon. Twee jaar geleden eindigde hij als negende in het klassement, zijn beste prestatie tot nu toe. Dit betekent dat Bardet niet zal starten in Strade Bianche. Vorig seizoen finishte hij nog knap als tweede in de Toscaanse grindklassieker.

Wel of geen Luik-Bastenaken-Luik? 
Na Parijs-Nice zal Bardet zich richten op een opvallende koers: Milaan-San Remo. De ronderenner reed slechts één keer eerder de Italiaanse klassieker. In 2013 eindigde hij als 17e in La Primavera. Hierna hoopt de renner van AG2R La Mondiale te presteren in de Ronde van Catalonië.

Het is nog altijd niet zeker of Bardet zal deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman zelf lijkt wel te willen, maar zijn ploeg rept met geen woord over de Waalse klassieker. Vorig jaar eindigde Bardet nog als derde in La Doyenne, achter winnaar Bob Jungels en Michael Woods.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.