Romain Bardet gaat veldrijden: “Ik wil de punch terug”
foto: Cor Vos
maandag 28 oktober 2019 om 08:53

Romain Bardet gaat veldrijden: “Ik wil de punch terug”

Romain Bardet gaat volgende maand veldrijden. De kopman van AG2R La Mondiale wil deze winter wat andere dingen doen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. “Ik wil een manier vinden om mijn punch terug te krijgen”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Na een teleurstellende Tour de France, waarin Bardet slechts vijftiende werd maar wel de bollentrui won, besloot hij om zijn seizoen te beëindigen. Hij zette de fiets een tijd aan de kant. “In oktober ben ik weer begonnen met trainen. Ik heb op de baan gereden en ga in november veldrijden”, kondigt Bardet aan. “Ik heb dat altijd leuk gevonden om op een laag niveau te doen, maar ik hoop dat het ook zal helpen om mijn punch terug te krijgen.”

“Dat is namelijk wat ik dit jaar echt gemist heb. Het was niet heel veel minder dan normaal, maar ik kon niet echt een versnelling plaatsen. En op die manier kun je geen wedstrijden meer winnen”, vertelt de AG2R La Mondiale-renner, die graag manieren zoekt om zichzelf te blijven ontdekken.

Twee grote rondes
Voor Bardet is het een ‘reële mogelijkheid’ om volgend jaar de Giro d’Italia te rijden. Hij wil verder kijken dan alleen de Tour de France, maar is wel van plan om twee grote rondes te rijden. “Er zijn veel tijdritkilometers in de Giro, dat is zeker, maar ik vind het geen probleem. Dit jaar waren er ook veel tijdritten en won Richard Carapaz, die ook niet echt een tijdrijder is. Feit is dat de Giro een wedstrijd is die veel opener is dan de Tour”, zegt Bardet. Andere doelen voor de Fransman zijn de Olympische Spelen en het WK in Zwitserland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.