Bardet over suprematie ‘wielergenieën’ Pogacar en Evenepoel: “Niks aan te doen”
foto: Cor Vos
zaterdag 22 oktober 2022 om 11:44

Bardet over suprematie ‘wielergenieën’ Pogacar en Evenepoel: “Niks aan te doen”

Romain Bardet heeft teruggeblikt op zijn afgelopen seizoen, waarin hij zesde werd in de Tour de France en de Tour of the Alps op zijn naam schreef. De Fransman van Team DSM geeft aan dat hij nooit beter was, maar dat de jonge renners nóg beter zijn. “Ze hebben iets extra’s.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bardet toonde zich dit seizoen andermaal in de grote rondes. In de Giro d’Italia leek hij op weg te zijn naar het podium of misschien zelfs meer, maar ziekte dwong hem tot opgeven. Met een zesde plaats in de Tour de France en meerdere top-10 plaatsen reed de renner van Team DSM zich nog eens in de kijker in eigen land. “Maar er waren altijd twee of drie renners die boven de rest uitstaken.”

In een gesprek met Eurosport France vertelde Bardet dat voornamelijk Tadej Pogacar en Remco Evenpoel indruk maken. “Ze hebben iets extra’s. Het zijn wielergenieën. Als ze helemaal in orde zijn, kan ik niet met ze concurreren”, strooide hij met lof.

Evolutie in het wielrennen
Bardet geeft vervolgens aan dat hij betere waardes heeft in koers dan een aantal jaar geleden, toen hij tweemaal op het podium stond van de Tour. “Er zijn echter nog sterkere jonge renners. Het tempo, zeker op de beklimmingen, ligt hoger dan ooit. Ik zit in mijn beste periode, maar de resultaten tonen het niet. Wielrennen is gewoon heel snel geëvolueerd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.