Romain Bardet soleert naar tweede plek: “Wist dat het moeilijk zou worden”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2024 om 19:48

Romain Bardet soleert naar tweede plek: “Wist dat het moeilijk zou worden”

Romain Bardet kan tevreden terugkijken op zijn Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman van dsm-firmenich PostNL reed alleen naar de tweede plaats achter een ontketende Tadej Pogacar. “Ik ben hier heel blij mee”, zei hij op de website van zijn ploeg.

Op de Côte de la Roche-aux-Faucons reed Bardet weg bij de achtervolgers nadat het peloton al uiteen was geslagen op de Côte de la Redoute. “Op de Redoute ging het om de benen en volgde ik de tegenaanval, daarna gaf ik alles op de Roche-aux-Faucons”, aldus de 33-jarige klimmer.

“Door de tegenwind wist ik dat het moeilijk ging worden om weg te blijven, maar ik wist ook dat er niet veel ploegen meer over waren om te achtervolgen. Bij de achtervolgers was het vooral hollen en stilstaan door de vele demarrages, dus ik richtte me gewoon op mijn eigen inspanning en gaf alles tot de streep. Dit is een mooie vertrouwensboost”, ging hij verder.

Opsteker voor de ploeg
Voor de Nederlandse formatie verliep het seizoen nog niet vlekkeloos, dus de prestatie van Bardet is een mooie opsteker voor de ploeg. “We weten dat iedereen in het team heel hard werkt en zijn best doet, dus ik vertrouw altijd op het proces. We moeten veel offers maken op dit niveau, maar het is ook mooi om dit soort momenten samen te kunnen delen”, reflecteerde de drievoudig ritwinnaar in de Tour de France ook nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.