Romain Bardet verlengt contract bij dsm-firmenich PostNL en stopt na Dauphiné 2025
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2024 om 15:09

Romain Bardet verlengt contract bij dsm-firmenich PostNL en stopt na Dauphiné 2025

Romain Bardet heeft het afscheid van zijn professionele wielercarrière aangekondigd. De Franse klimmer zet een punt achter zijn loopbaan na het Critérium du Dauphiné 2025. Dat zal hij doen in het shirt van dsm-firmenich PostNL, waar hij nog kopman zal zijn in de Giro d’Italia 2025 en blijft koersen tot de Dauphiné later dat jaar. Daarna kiest Bardet voor een avontuur in het gravelcircuit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 33-jarige Bardet is dus bezig aan zijn laatste jaar als profwielrenner. In 2012 debuteerde hij bij AG2R La Mondiale, waar hij na negen seizoenen vertrok voor een avontuur bij Team DSM. In al die jaren snelde hij naar tien overwinningen, waaronder drie ritzeges in de Tour de France, een bergtrui in de Tour en een tweede plaats in het eindklassement van 2016. Ook won Bardet een rit in de Vuelta a España en veroverde hij WK-zilver in 2018 in Innsbruck.

Het einde van zijn professionele loopbaan op de weg zal zijn in het Critérium du Dauphiné van 2025. Daarvoor wil hij nog een poging wagen als kopman in de Giro d’Italia. “Het was een no-brainer om bij deze ploeg te blijven en hier mijn carrière te beëindigen”, vertelt Bardet. “Ik was niet zeker of ik nog lang wilde blijven fietsen, maar ik voel dat ik nog van waarde ben en goede uitslagen kan neerzetten.”

Gravel
“Dit is de gedroomde manier om mijn loopbaan af te sluiten. Ik hoop nog grote overwinningen na te jagen in 2025, vooral in de Giro, waar ik mijn nog ontbrekende ritzege wil behalen. Daarna is de Dauphiné mijn laatste wegwedstrijd, omdat het mijn favoriete koers op de kalender is. Daarna ga ik met enthousiasme een nieuwe uitdaging aan: gravelen met steun van de ploeg. Ik ga World Cups rijden en hoop het goed te doen op het WK Gravel in Nice, eind 2025.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.