Romain Bardet verruilt AG2R La Mondiale voor Team Sunweb

maandag 10 augustus 2020 om 11:09
Romain Bardet verruilt AG2R La Mondiale voor Team Sunweb

Bardet - foto: Cor Vos

Romain Bardet vertrekt na negen seizoenen bij AG2R La Mondiale. De Franse klimmer zette zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Team Sunweb.

Met Bardet (29) haalt Sunweb per 1 januari een gerenommeerde klassementsrenner binnen. Bardet eindigde in 2016 (als tweede) en 2017 (derde) in de top drie van de Tour de France. Ook vorig jaar stond hij op het eindpodium als winnaar van de bolletjestrui. Drie keer won hij een etappe in de Ronde van Frankrijk. Daarnaast behaalde hij in 2018 zilver op het WK in Innsbruck

“Het was voor mij heel belangrijk om een team te vinden dat progressief werkt, met de nieuwste technologie op het gebied van uitrusting en andere gebieden”, reageert Bardet. “Daarnaast zocht ik een ploeg met een duidelijke visie op de sport, die tevens lid is van de MPCC. Bij Team Sunweb heb ik de mogelijkheid om te starten zonder verwachtingen voor een specifieke koers.”

Bardet in de bergtrui van de Tour de France – foto: Cor Vos

In plaats daarvan gaat de Fransman zich eerst richten op de basis. “Waarbij we met toewijding werken aan het verbeteren op allerlei verschillende gebieden. Daarna zullen we pas kijken naar wedstrijdschema’s en doelen. Deze kans komt op het juiste moment in mijn carrière en ik ben zeer gemotiveerd om met het team aan de slag te gaan.”

‘Geweldige aanvulling’
Teambaas Iwan Spekenbrink is verheugd dat hij met Bardet een opvolger voor Tom Dumoulin heeft kunnen strikken. “Het is een geweldige renner die veel verschillende mogelijkheden en een respectabel palmares met zich meebrengt. Uit onze gesprekken is gebleken dat hij er heel erg mee bezig is om het beste uit zichzelf te halen.”

Volgens de teammanager zal zijn kersverse aanwinst een geweldige aanvulling zijn voor het team in veel verschillende wedstrijden. “Met hem hebben we tactisch gezien meer opties in de finales. Hij gaat bij ons de klassiekers rijden, waarna we kijken welke grote ronde en bijbehorende doelen daarna zullen volgen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair