Romain Bardet wil af van communicatie via oortjes

donderdag 29 november 2018 om 12:35
Romain Bardet wil af van communicatie via oortjes

foto: Sirotti

Romain Bardet is van standpunt veranderd. De Fransman is tegen het gebruik van de oortjes, waarmee ploegleiders informatie geven aan renners in koers. De drievoudig etappewinnaar van de Tour de France denkt dat een peloton zonder de communicatiemiddelen heel goed zal zijn.

“De renners moeten dan meer verantwoordelijkheid nemen, het zou hun tactische gevoel en bewustzijn verhogen en het zorgt ervoor dat je alerter bent”, aldus Bardet tegen Cyclingnews.

De wielersport moet spannender, dat is al maanden de conclusie van diverse renners en bestuursleden. Een van de genoemde voorstellen is het verbieden van de vermogensmeter. Dat vindt Bardet niet het beste idee. “Ik denk niet dat het erg is om ze weg te halen, maar ik denk ook niet dat het dé magische oplossing is”, vertelt de nummer twee van de Tour van 2016 tijdens het trainingskamp van zijn ploeg AG2R La Mondiale in de Alpen.

Wat de klimmer zelf een beter idee vindt, is het afschaffen van de oortjes. “De echte zorg is de voorspelbaarheid van de wedstrijd: de gedachte dat Sky de Tour zou kunnen winnen met bijna alle renners.” Bardet vindt dat de sport passiever aandoet met koersradio op zijn oor. “Je wacht op informatie voordat je een zet doet. En vaak is de informatie die je krijgt, ‘goed gepositioneerd zitten op kilometer 80’ bijvoorbeeld, de informatie die alle 180 renners krijgen. Dit kan het risico op valpartijen verhogen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair