Romain Bardet: “WK in Innsbruck is het grote doel”
foto: Sirotti
maandag 20 augustus 2018 om 18:23

Romain Bardet: “WK in Innsbruck is het grote doel”

Romain Bardet keert in de Deutschland Tour terug in het peloton na zijn zesde plaats in de Tour de France. De Fransman van AG2R La Mondiale nam een korte pauze om de batterij even op te laden, maar gaat nu langzaamaan toewerken naar het WK in Innsbruck.

“Zoals elk jaar na de Tour de France had ik een pauze nodig om te ontspannen met mijn familie en vrienden en om geestelijk en lichamelijk te herstellen na drie zeer zware weken. De enige koers die ik reed was het na-Tourcriterium van Marcolès, waar ik elk jaar de fans uit mijn thuisregio kan ontmoeten”, zegt Bardet, die na een hoogtestage over enkele dagen meedoet aan de Deutschland Tour.

“Ik ben erg blij dat ik mee kan doen, het is immers een nieuw evenement op de kalender. Het profiel van de koers is perfect om de draad weer op te pakken. Het is een interessante route en het is altijd leuk om nieuwe wegen en regio’s te ontdekken.”

WK in Innsbruck
“Het grote doel aan het eind van het seizoen is het WK in Innsbruck. Ik verkende het parcours al eens en het is een prachtige route, erg inspirerend.” Om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het WK rijdt Bardet enkele specifieke koersen, afgewisseld met trainingskampen.

11 Reacties
Sorteer op:
20 aug
Ik denk dat Alaphilippe meer kans maakt op het WK dan Bardet
    Ze zullen beiden hun vormpiek een tijd moeten rekken.
Wel erg veel kapiteins op het Franse schip als naast Alaphilipe en Bardet ook Pinot en wellicht zelfs latour (indien optijd hersteld en weer in vorm, kans acht ik klein) hier willen winnen. Pinot dan toch maar voor de vuelta
20 aug
Ik denk dat Bardet meer kans maakt, omdat het Wk weleens te zwaar kan zijn voor de relatief jonge AlaP.
Zou een mooie wereldkampioen zijn. Zeker omdat hij naast het rondewerk vaak ook smaakmaker is in belangrijke eendagswedstrijden (Strade, LBL...). Op het parcours in Innsbruck is hij volgens mij ook iets hoger in te schatten dan een Alaphilippe, die in mijn ogen toch meer een puncher is die heel goed kan klimmen ipv een echte pure klimmer.
In se kan de Alaphilippe van de tour het WK-parcours wel aan maar ik denk dat hij zal willen wachten tot de slotklim terwijl volgens mij een klein vluchtersgroepje met namen zoals pinot, carapaz, uran en aru eerder zal weggereden zijn en voor de zege zullen strijden
20 aug
Wegrijden met Nibali op het steilste gedeelte. Vervolgens neemt Nibali weer zo'n risico in de afdaling dat 'ie erbij gaat liggen. Bardet dendert naar beneden en wordt wereldkampioen. Ja, of niet natuurlijk.
Hij is één van de beste 8 klimmers van het moment, daalt als een van de beteren van dat gezelschap en hij schuwt de aanval niet. Met de juiste vorm maakt hij zeker kans. Met zijn specifieke voorbereiding inclusief hoogtestage doet hij er in ieder geval alles aan.
20 aug
Ik zie hem een stuk beter doen van Alaphilippe. Ik denk dat het voor de echte klimmers gaat zijn.
Een prachtig rondje is het WK. Dat wel. Maar zoveel dezelfde rondjes zal toch ook wel gaan vervelen.
21 aug
ALA

Geef een reactie