Romain Feillu (ex-Vacansoleil) bezig aan laatste seizoen
foto: Cor Vos
woensdag 6 februari 2019 om 11:06

Romain Feillu (ex-Vacansoleil) bezig aan laatste seizoen

Romain Feillu is bezig aan zijn laatste jaar als profwielrenner. De 34-jarige coureur heeft dit laten weten op de presentatie van zijn ploeg St Michel-Auber93. De Franse sprinter reed enkele jaren voor het Nederlandse Vacansoleil-DCM.

De reden waarom Feillu zijn fiets aan de wilgen hangt? “Ik voel me minder sterk dan voorheen”, aldus de Fransman. “Ik merk dat ik minder risico’s neem in de sprint. Het is kortom tijd om te stoppen. Dit is mijn laatste seizoen.” Toch denkt Feillu nog niet aan uitbollen. “Ik wil nog een goede tijd hebben met mijn ploeggenoten.”

Feillu begon zijn profcarrière in 2007 bij het ProContinentale Agritubel. In zijn eerste seizoen won hij al meteen enkele koersen, waaronder de Tour of Britain. Hij beleefde zijn moment du gloire in 2008, toen hij in de Tour de France één dag de gele trui mocht dragen.

Gevaarlijke sprinter 
In dienst van Agritubel (2007-2009) en Vacansoleil (2010-2013) ontpopte Feillu zich tot een gevaarlijke sprinter: de Fransman wist het de wereldtop geregeld lastig te maken. Hij won onder meer etappes in de Rondes- van Luxemburg en Picardië. Op zijn palmares prijken 22 profzeges. Feillu won echter nooit een etappe in de Tour. Sinds zijn vertrek bij Vacansoleil haalt hij niet meer zijn oude niveau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.