Romain Grégoire klopt Lennert Van Eetvelt in loodzware Flèche Ardennaise
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 mei 2022 om 16:46

Romain Grégoire klopt Lennert Van Eetvelt in loodzware Flèche Ardennaise

Romain Grégoire heeft zondag een zware uitgave van de Flèche Ardennaise gewonnen. Het Franse toptalent van Groupama-FDJ U23 was na een heuvelachtige koers met 3.500 hoogtemeters de beste van een kopgroep van drie. Hij bleef Lennert Van Eetvelt (Lotto Soudal U23) en Thomas Gloag (Trinity) voor.

Een kopgroep bestaande uit Lorenzo Milesi, Pepijn Reinderink (Development Team DSM), Toon Clyhens (Elevate p/b Home Solution-Soenens), Lorenzo Germani (Groupama-FDJ U23) en Jarno Mobach (Leopard) begon met een voorsprong aan de laatste dertig kilometer.

Aan de voet van de klim naar La Gleize begon vervolgens de finale. Daarna volgde nog de Thier de Coo (1,3 km aan 11,1%) met de top op zo’n 25 kilometer van de streep. In die laatste 25 kilometer moest er voortdurend geklommen worden, met de beklimmingen van de Amermont (1,9 km aan 7,3%), de Renardmont (900 m aan 10%) en de Stockeu (1 km aan 13,4%). Die laatste klim lag 10 kilometer voor de meet in Stavelot.

Favorieten tonen zich in de finale
Germani en Clyhens bleven van die kopgroep het langst over, maar achter hun spatte het peloton uit elkaar op de Amermont. Op de klim van Renardmont wisten favorieten Lennert Van Eetvelt, Thomas Gloag en Romain Grégoire aan te sluiten vooraan, waarna de beslissing moest vallen op de Stockeu. Van Eetvelt (Lotto Soudal U23), Gloag (Trinity) en Grégoire (Groupama-FDJ U23) konden elkaar alleen niet lossen.

In de golvende slotkilometers richting Stavelot wist een sterke Clyhens zelfs nog terug te keren bij het drietal, maar diverse demarrages werden hem uiteindelijk toch te veel. Van Eetvelt leek zijn inspanningen te moeten bekopen in de finale, maar hij wist in de laatste kilometer toch terug te keren. De sprint werd echter een prooi voor de zeer talentvolle Fransman Grégoire.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.