Roman Kreuziger richt zich op de Ardennenklassiekers en de Tour
foto: Sirotti
zondag 2 december 2018 om 09:25

Roman Kreuziger richt zich op de Ardennenklassiekers en de Tour

Roman Kreuziger reed de afgelopen twee seizoenen voor Mitchelton-Scott, maar zal in 2019 uitkomen voor het Zuid-Afrikaanse Dimension Data. De 32-jarige Tsjech zal zich in zijn veertiende profjaar vooral richten op de Ardennenklassiekers en de Tour de France, zo verklapt hij aan zijn thuismedium isport.cz.

Kreuziger reed bij het Australische Mitchelton-Scott vooral in dienst van de gebroeders Yates en Esteban Chaves. Bij Dimension Data lijkt hij wat meer vrijheid te krijgen. De klimmer was naar eigen zeggen toe aan verandering. “Het is moeilijk om bij een ploeg te blijven als de motivatie ontbreekt. Ik had een nieuwe uitdaging nodig, en Dimension Data was de beste optie.”

Kreuziger zal zijn wegcampagne beginnen in februari, met een nog nader te bepalen Europese koers. Hierna zal de Tsjech de reis maken naar het Midden-Oosten, om deel te nemen aan de UAE Tour en de Tour of Oman (16-21 februari). De klimmer hoopt zich vervolgens via Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico klaar te stomen voor de Ardennenklassiekers.

Geen Giro d’Italia
In de Amstel Gold Race, Waalse Pijl én Luik-Bastenaken-Luik wil hij voor een eerste keer schitteren. “Met Enrico (Gasparotto) en Michael (Valgren) hebben we een fantastische ploeg voor dit soort wedstrijden”, zo is Kreuziger van mening, die dit jaar als tweede eindigde in de Amstel. Daarnaast werd hij vierde in de Waalse Pijl én achtste in Luik-Bastenaken-Luik.

Na de Ardennenklassiekers staat alles in het teken van de Tour. Dit betekent dat Kreuziger zal passen voor de Giro d’Italia. “Ik wil me volledig wijden aan de Tour”, aldus Kreuziger. De Tsjech wist in het verleden vier keer top-10 te rijden in de Franse ronde. Zowel in 2009 (8e), 2010 (7e), 2013 (5e) als 2016 (10e) slaagde hij hierin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.