Ronde van Catalonië kan rekenen op Thibaut Pinot
foto: Sirotti
donderdag 29 november 2018 om 17:17

Ronde van Catalonië kan rekenen op Thibaut Pinot

Thibaut Pinot zal zich in 2019 volledig richten op de Tour de France. In aanloop naar de Franse ronde kiest de 28-jarige klimmer onder meer voor de Ronde van Catalonië (25-31 maart). Dit laat de Fransman weten in zijn column voor l’Est Républicain.

Pinot nam ook dit jaar deel aan de Catalaanse rittenkoers. Hij eindigde na zeven etappes als tiende, op meer dan anderhalve minuut van eindwinnaar Alejandro Valverde. De renner van Groupama-FDJ wil ook graag zijn titel verdedigen in de Ronde van Lombardije.

Twijfel over Vuelta-deelname 
Pinot heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt tussen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Ook twijfelt hij nog over een Vuelta-deelname. Dit seizoen was hij bijzonder succesvol in de Spaanse ronde, met ritzeges op Lagos de Covadonga en de Coll de la Rabassa.

Eerder liet Pinot al weten zich weer volledig te richten op de Tour. “Ik zal er dit keer beter en vooral relaxter naar toe werken”, zo doelde hij op zijn laatste teleurstellende optredens. “Als ik fit ben, ben ik tot grootse dingen in staat. Het winnen van de Tour blijft een droom, ook al is het verre van eenvoudig. Ik blijf er echter voor vechten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.