Ronde van Drenthe wil promoveren naar 1.HC
vrijdag 25 november 2016 om 12:05

Ronde van Drenthe wil promoveren naar 1.HC

De Ronde van Drenthe wil een stap hogerop. De organisatie heeft een aanvraag ingediend voor de wedstrijdstatus UCI 1.HC. Voorzitter Femmy van Issum voelt zich genoodzaakt deze stap te nemen om de koers aantrekkelijk te houden voor teams.

‘Twee Belgische wedstrijden die vergelijkbaar met ons zijn, is het al gelukt om een hogere classificatie te krijgen”, zegt Van Issum tegen De Hoogeveensche Courant. “Het Belgische rijtje profkoersen waar de Ronde van Drenthe in meedraaide heeft alle voor 2017 de hors categorie (.HC) aangevraagd. De Ronde van Drenthe heeft ook de stap gewaagd. Die koersen hebben nauwe banden met de internationale wielerbond UCI. Wij mogen niet achterblijven. Daarom hebben we snel een aanvraag ingediend om ook tot de topcategorie te worden toegelaten. We wachten nu op antwoord. Ik weet niet of het volgend jaar al lukt, maar voor 2018 maken we een goede kans.”

Van Issum liet ook weten dat de Ronde van Drenthe in 2018 in Emmen start. Vanaf dat jaar rouleren de startplaatsen van de eendaagse wedstrijd voor mannen en de wereldbekerwedstrijd voor vrouwen door de provincie Drenthe. Hoogeveen blijft voorlopig finishplaats.

Dit jaar ging de overwinning in de Ronde van Drenthe naar Jesper Asselman. De wedstrijd staat voor volgend jaar gepland op 11 maart.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
25 november 2016 13:41
Mooie ambietie en wat mij betreft ook wel terecht. Beter dan 30 vergelijkbare koersen in Belgie. Komen er hopelijk ook meer world tour ploegen.
25 november 2016 17:59
In vergelijking met België heeft Nederland inderdaad vrij weinig op dit niveau in de semiklassiekers voor sprinters. En dan moet je maar hopen dat dat nieuwe Brugge Classic niet de volgende koers van dit kaliber is.
25 november 2016 19:07
Zou mooi zijn. Nu de start wijzigen en over drie jaar standaard de finisch in Emmen, met de laatste 30 kilometer veelvuldig over de drentse keien zal een geweldige vooruitgang zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.