Ronde van Hongarije wil profiteren van Giro-start in Boedapest
foto: LaPresse (archief)
donderdag 21 november 2019 om 13:37

Ronde van Hongarije wil profiteren van Giro-start in Boedapest

De Ronde van Hongarije wil volgend jaar optimaal gebruikmaken van het Grande Partenza van de Giro d’Italia in Boedapest. De rittenkoers begint namelijk twee dagen nadat de Giro het land heeft verlaten. Daarmee springt de Ronde van Hongarije in het gat dat de Tour of California achterlaat.

Afgelopen seizoen was de Hongaarse ronde nog halverwege juni, maar dat wordt vervroegd naar halverwege mei. De UCI heeft de periode van 13-17 mei goedgekeurd. Niet toevallig is dat twee dagen nadat de Giro d’Italia vertrokken is uit Hongarije. Daar begint op 9 mei La Corsa Rosa met een tijdrit in Boedapest. De dagen erna staan ritten naar Gyor en Nagykanizsa op het programma.

Door de nieuwe plek op de kalender hoopt de Ronde van Hongerije meer exposure voor de eigen koers. De organisatie wil in de toekomst de stap maken naar de nieuwe ProSeries. “Het eerste criterium daarvoor is dat minstens veertien WorldTour- of ProTeams aan de start staan”, zegt organisator Károly Eisenkrammer volgens Spaziociclismo.

Geen Tour of California
“Door de start van de Giro zullen de sterkste ploegen in het land zijn, met al hun auto’s en bussen. Na de laatste rit hier zullen de renners per vliegtuig naar Sicilië gaan, maar de voertuigen blijven in Hongarije”, aldus Eisenkrammer. “We hebben al met enkele ploegen gesproken of ze twee dagen later willen starten in de Ronde van Hongarije. We kregen een aantal bevestigingen. Zelfs de UCI zag het als een goed idee, vooral omdat er dit jaar geen WorldTour-wedstrijd zoals de Tour of California wordt georganiseerd in die periode.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.