Ronde van Lombardije: Barguil speerpunt Arkéa-Samsic, Vine blikvanger bij Alpecin-Deceuninck
foto: Cor Vos
donderdag 6 oktober 2022 om 19:10

Ronde van Lombardije: Barguil speerpunt Arkéa-Samsic, Vine blikvanger bij Alpecin-Deceuninck

Arkéa-Samsic en Alpecin-Deceuninck hebben hun selecties voor de Ronde van Lombardije (8 oktober) onthuld. Arkéa-Samsic rekent in de Koers van de vallende bladeren op Warren Barguil, Alpecin-Deceuninck zakt met onder anderen Jay Vine af naar startplaats Bergamo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Mijn conditie is de afgelopen weken met grote stappen vooruitgegaan, nadat ik de twee Canadese koersen de Tour de Wallonie reed”, zegt Barguil, die in alle drie de koersen als tiende eindigde. “Daarna ben ik op stage geweest met het team om me tot in de puntjes voor te bereiden op het Italiaanse blok. Maar vorige week is mijn gezin uitgebreid, want mijn tweede kindje is geboren. Dat heeft het schema wel een beetje veranderd.” Barguil eindigde als 45ste in de Tre Valli Varesine.

Naast Barguil, stelt Arkéa-Samsic in Il Lombardia ook Louis Barré, Michel Ries, Simon Guglielmi, Élie Gesbert, Nicolas Edet en Kévin Vauquelin op. Voor die laatste is het zijn eerste monument ooit.

Jay Vine en Alpecin-Deceuninck
Bij Alpecin-Deceuninck is Jay Vine de man om naar uit te kijken. De 26-jarige klimmer maakte onlangs indruk in de Vuelta a España, waar hij twee bergetappes won. In de achttiende etappe gaf hij op vanwege een val. De Australiër betwistte daarna nog de Giro dell’Emilia en de Tre Valli Varesine, maar met een DNF en 47ste plaats speelde hij in beide koersen geen rol van betekenis.

Met Xandro Meurisse en Jimmy Janssens brengt Alpecin-Deceuninck twee Belgen aan het vertrek. Voor de rest bestaat de ploeg uit Tobias Bayer, Robert Stannard, Kristian Sbaragli en Stefano Oldani.

Selectie Arkéa-Samsic flag-fr voor de Ronde van Lombardije flag-it (8 oktober):
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Louis Barré
flag-fr Nicolas Edet
flag-fr Élie Gesbert
flag-fr Simon Guglielmi
flag-lu Michel Ries
flag-fr Kévin Vauquelin

Selectie Alpecin-Deceuninck flag-be voor de Ronde van Lombardije flag-it (8 oktober): 
flag-at Tobias Bayer
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Stefano Oldani
flag-itKristian Sbaragli
flag-au Robert Stannard
flag-au Jay Vine

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.