Ronde van Lombardije eert Felice Gimondi

maandag 16 september 2019 om 15:23
Ronde van Lombardije eert Felice Gimondi

Felice Gimondi - foto: Cor Vos (archief)

De Ronde van Lombardije heeft dit jaar extra aandacht voor de onlangs overleden Felice Gimondi. De Italiaan wist de najaarsklassieker in zijn imponerende loopbaan twee keer te winnen, namelijk in 1966 en 1973. Organisator RCS Sport maakte ook het definitieve parcours bekend, met de terugkeer van de San Fermo della Battaglia in de finale.

De Ronde van Lombardije gaat dit jaar over 243 kilometer van Bergamo naar Como. In tegenstelling tot vorig jaar keert de San Fermo della Battaglia (vorig jaar niet vanwege een aardverschuiving, red.) terug in het traject. De top van de klim, die gemiddeld 7% steil is, ligt op vijf kilometer van de finish. Eerder al staan bekende beklimmingen als de Colle Gallo, Colle Brianza, Madonna del Ghisallo, Sormano en de Civiglio op het programma.

Dit is het parcours van de Ronde van Lombardije 2019

De winnaar van de komende editie van de Koers van de Vallende Bladeren zal ter ere van Gimondi een speciale trui ontvangen. “De route heeft alles wat Felice leuk had gevonden”, reageert RCS-directeur Mauro Vegni. “Met de historische beklimmingen van de Madonna del Ghisallo en de Sormano, en de lastige finale met de Civiglio en de San Fermo della Battaglia. Ik ben er zeker van dat het peloton, de fans en wij als organisatie veel emotie zullen voelen tijdens de koers. We zullen Felice herinneren en niet vergeten dat hij de man is die historie heeft geschreven in onze sport.”

Op zaterdag 12 oktober doen alle WorldTour-ploegen mee en zeven ploegen op basis van een wildcard. Er komt hoe dan ook een nieuwe winnaar, want Thibaut Pinot heeft vanwege zijn knieblessure al een punt achter het seizoen gezet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair