Ronde van Polen deelt rugnummer 143 van Bjorg Lambrecht nooit meer uit
foto: Cor Vos
vrijdag 1 november 2019 om 10:34

Ronde van Polen deelt rugnummer 143 van Bjorg Lambrecht nooit meer uit

De Ronde van Polen heeft besloten om rugnummer 143 nooit meer uit te delen, ter nagedachtenis aan de overleden Bjorg Lambrecht. Dat laat de organisatie weten. De Belgische wielrenner kwam dit jaar hard ten val in Polen en overleed aan zijn verwondingen.

Lambrecht overleed op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een valpartij. In de derde etappe van de Ronde van Polen kwam de Lotto Soudal-coureur zwaar ten val, waarbij hij terechtkwam in een gracht en botste op een betonnen buis. Daarbij liep hij een grote scheur aan de lever op, wat hem het leven kostte. Onderzoek wees uit dat Lambrecht de controle over zijn fiets verloor omdat hij over een reflector op het wegdek reed.

Volgend jaar wordt waarschijnlijk een herdenkingswedstrijd georganiseerd voor Lambrecht. Zijn fanclub komt met de Memorial Bjorg Lambrecht.

108
Ook in de Giro d’Italia wordt een rugnummer niet meer vergeven na het overlijden van een Belgische renner. Nummer 108 is voor altijd gegeven aan Wouter Weylandt, die in 2011 verongelukte tijdens de Italiaanse ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.