Vierde rit Ronde van Polen wordt geneutraliseerd

dinsdag 6 augustus 2019 om 08:30
Vierde rit Ronde van Polen wordt geneutraliseerd

Ondanks het noodlottige overlijden van Bjorg Lambrecht vandaag, zal de Ronde van Polen dinsdag verdergaan. “In overleg met de renners hebben we besloten dat dat de beste manier was om hem te eren”, citeert Sporza de organisatie. “Iedereen, ook wij, is enorm bedroefd. We zullen hem op de gepaste manier herinneren”, klinkt het.

Lambrecht raakte tijdens de derde rit na 48 kilometer van de weg af. Hij kwam terecht in een gracht en botste op een duiker, een betonnen buis. “Het ongeval is gebeurd op een rechte, brede weg. De snelheid lag niet ontzettend hoog. Hoe Lambrecht van de weg geraakt is, is onduidelijk. Hij is zeer ongelukkig ten val gekomen en had zware interne verwondingen”, legt organisator Czesław Lang uit.

Lambrecht werd gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. “Zijn toestand was zo ernstig dat het onmogelijk was hem per helikopter naar het ziekenhuis te brengen, dus werd hij met de ambulance vervoerd”, aldus de wedstrijdarts. In het ziekenhuis van Rybnik vochten de doktoren voor zijn leven, maar zij slaagden er niet in hem te redden. Lambrecht werd slechts 22 jaar.

Update 21:45
De rit van dinsdag zal geneutraliseerd worden. Dat meldt Jaroslaw Marycz, afgevaardigde van de CPA. “De renners rijden van start naar finish en zullen slechts één ronde rijden. Er is geen wedstrijd. Wanneer Lotto Soudal besluit om te starten, zullen zij de finish voorafgaand aan het peloton passeren.”

VTM meldt dat de renners van Lotto Soudal die deel zouden nemen aan het EK, dinsdag beslissen of zij gaan starten.

Update 08:30
De geneutraliseerde vierde etappe wordt ingekort van 173 naar 133 kilometer. Het aankomstcircuit in en om aankomstplaats Kocierz zal één keer worden afgelegd. Gedurende de etappe zullen alle deelnemende teams om beurten over een afstand van zeven kilometer op kop van het peloton fietsen. Het is onzeker of Lotto-Soudal van start gaat, maar mocht dat het geval zijn dan zullen de ploegmaats van Lambrecht als eerste over de finishlijn mogen rijden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.