Ronde van Polen maakt herkenbaar parcours bekend
Foto: Sirotti
maandag 4 april 2016 om 15:15

Ronde van Polen maakt herkenbaar parcours bekend

De organisatie van de Ronde van Polen heeft vandaag het parcours van de komende editie bekendgemaakt. De laatste drie etappes zijn vrijwel hetzelfde als vorig jaar. De Poolse WorldTour-koers is dit seizoen vanwege de Olympische Spelen vervroegd naar juli en vindt dus gelijktijdig met de Tour de France plaats. 

De Ronde van Polen begint met twee vlakke etappes die geschikt zijn voor sprinters. Op de derde dag staat een rit van 240 kilometer over heuvelachtig landschap op het programma. Deze etappe eindigt met drie vlakke, plaatselijke omlopen van 7,4 kilometer, waardoor sterke sprinters allerminst kansloos zijn. Dat geldt ook voor de vierde rit, die met 218 kilometer eveneens lang is.

De klimmers komen waarschijnlijk pas vanaf dag vijf in actie. Dan zakken de renners af naar Zakopane, dat in het uiterste zuiden van Polen ligt, en krijgen zij zeven gecategoriseerde beklimmingen voor de kiezen. Vorig jaar werd deze etappe gewonnen door Bart De Clercq.

Een dag later staat de koninginnenrit op het programma. Het gaan dan constant op en af, waarna de etappe eindigt op de beklimming naar Bukowina Tatrzanska: een vijf kilometer lange helling met een stijgingspercentage van 4,4 procent en stukken van boven de tien procent. Al sinds 2010 is deze etappe in het rittenschema opgenomen. Achtereenvolgens wonnen hier Bauke Mollema, Daniel Martin, Moreno Moser, John Darwin Atapuma, Rafal Majka en Sergio Henao. De Ronde van Polen wordt traditioneel afgesloten met een 25 kilometer lange tijdrit in de straten van Krakau.

De wedstrijd vindt plaats van 12 tot en met 18 juli. Vorig jaar ging de eindzege naar Ion Izagirre.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
4 april 2016 15:23
Mooie ondergewaardeerde ronde
4 april 2016 15:29
Zullen die arpante, karakteristieke ballonnen weer aanwezig zijn?
4 april 2016 16:00
Op zich jammer dat er weinig nieuwe wegen worden opgezocht. Volgens heeft (Zuid-)Polen veel meer te bieden. Maar goed, de Ronde van Polen is zeker niet de enige rittenkoers die niet uitblinkt in creativiteit.
4 april 2016 16:49
Ik zou er zelf wel eens willen fietsen. Iemand ervaring / tips qua gebied, accomodatie, etc?
4 april 2016 16:51
Is er iets bekend over het aantal hoogtemeters van de koninginnenrit?
Dit zijn er altijd belachelijk veel namelijk.
4 april 2016 18:53
@Manuel Beltran
Paraplu, regenjas en overschoenen.
4 april 2016 19:18
@xistinc
Is het zo bar en boos, ook in de zomermaanden? Ik ga er altijd maar vanuit dat ieder land dat een beetje zuidelijker ligt dan NL een top klimaat heeft. Niet dus?
Buiten het weer: is het enigszins plezant fietsen daar? Ik wil eens wat anders proberen dan Frankrijk, Italië en Spanje, en let ook nog een beetje op de knip...
4 april 2016 19:25
@ Manuel > als je van mountainbiken houdt raad ik de baltische staten aan, veel natuur, leuke mensen & betrouwbare zomers. Ligt allemaal Noordelijker maar heeft 4 perfect uitgemeten seizoenen.

In Oost Europa heb je heel, heel, heel, heel veel onverhard he, en op het asfalt veel levensgevaarlijk situaties.
4 april 2016 19:55
@rv
Dank voor de info. Ik zou graag willen dat ik een type was voor onverharde wegen en levensgevaarlijke situaties, maar dat is helaas niet het geval. Ook niet echt een mountainbiker, het zal dus wel weer Frankrijk worden
4 april 2016 20:33
Manuel, ik ga het je aanraden. Polen heeft zoveel te bieden. Landklimaat (koude winters en warme (relatief droge) zomers), fantastische natuur, afwisselend landschap, goede gastronomie, geschiedenis, vriendelijke prijzen. Vergelijk het met midden Frankrijk (alleen de prijzen niet). Ik zeg doen ! Kijk op Wikipedia en het zal je overtuigen.
4 april 2016 20:53
Ik ben benieuwd welke toppers er gaan fietsen als het tegelijk met de Tour valt... Iets voor Kwiatkowski?
5 april 2016 09:39
Zou deze ronde geen veel betere voorbereiding op OS zijn dan de tour?
5 april 2016 10:22
Kwiatkowski rijd sowieso de Tour

Om te reageren moet je ingelogd zijn.