Ronde van Spanje sleutelt niet aan concept: “Het wordt een typische Vuelta”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 2 november 2019 om 12:14

Ronde van Spanje sleutelt niet aan concept: “Het wordt een typische Vuelta”

De parcoursen van de Giro d’Italia en de Tour de France voor volgend seizoen zijn reeds onthuld. Wachten is het nog op de Ronde van Spanje. Ondanks dat koersdirecteur Javier Guillén vooralsnog weinig details prijsgeeft laat hij aan Cyclingnews dat er weinig aan het idee van de drieweekse etappekoers zal veranderen.

“Het wordt volgend jaar een typische Vuelta”, licht de rondebaas alvast een tipje van de sluier op. “De Vuelta heeft een heel herkenbare identiteit. Vanaf de start zal de race intens zijn. Er zullen veel korte ritten zijn en al in de eerste week zullen er al lastige obstakels op de renners wachten en dat wordt gedurende de Vuelta alleen maar meer.”

“We willen goede bergritten in het weekend hebben en we zullen de dag voor de finish in Madrid een zeer grote bergetappe hebben”, zegt Guillén over de 75e editie van de Ronde van Spanje. De ronde wordt op 14 augustus 2020 afgetrapt met een ploegentijdrit in het centrum van Utrecht, gevolgd door een rit van Den Bosch naar (opnieuw) Utrecht. De derde en laatste etappe op Nederlands grondgebied brengt de renners van en naar Breda.

Eerder maakte de hoogste baas van de Spaanse wielerronde al duidelijk dat de Canarische Eilanden komend jaar niet zullen worden aangedaan. Het Baskische EITB maakte reeds gewag van een nieuwe passage door het Baskenland. Een etappe zal finishen bij het Heiligdom van Arrate, een traditionele scherprechter in de Ronde van het Baskenland.

“Voorlopig niet naar Yorkshire”
Aan het Britse wielermedium laat Guillén tevens weten dat zijn ronde de eerstvolgende jaren niet in Yorkshire zal starten. “We vertrekken volgend jaar in Nederland en omdat we al op vrijdag starten verlengen we de wedstrijd met een dag. Dat kan je meer een keer in de vier jaar doen, dus dat is waarom ik de Vuelta voorlopig niet naar Yorkshire zie gaan. Het is lastig te zeggen wanneer we er kunnen zijn. Misschien over vijf jaar, misschien tien. Maar dat is speculeren. Er is contact geweest maar meer ook niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.