Ronde van Vlaanderen 2024 snelste editie ooit
zondag 31 maart 2024 om 16:52

Ronde van Vlaanderen 2024 snelste editie ooit

Analyse Mathieu van der Poel heeft met zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen historie geschreven. Niet alleen omdat hij dankzij zijn derde overwinning in de Hoogmis mede-recordhouder is geworden, maar ook omdat het de snelste Ronde ooit was.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Ondanks zware omstandigheden, met veel wind en regen, werkte het peloton de Ronde in recordtempo af. Na 6 uur, 5 minuten en 17 seconden kwam Mathieu van der Poel als eerste over de finish. Daarmee werkte hij de 270,8 kilometer af aan een gemiddelde snelheid van maar liefst 44,48 kilometer per uur.

Daarmee reed hij het vorige snelheidsrecord uit de boeken, wat Tadej Pogacar in 2023 vestigde. Het Sloveense supertalent kwam toen eveneens solo over de finish, met een gemiddelde snelheid van 44,08 kilometer per uur. Het is niet het eerste monumentale snelheidsrecord wat dit jaar sneuvelt, want ook Milaan-San Remo werd al sneller dan ooit tevoren afgewerkt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.