Ronde van Vlaanderen passeert drie jaar door Aalter

Ronde van Vlaanderen passeert drie jaar door Aalter

© Cor Vos

zaterdag 25 juni 2022 om 16:10

Aalter heeft een overeenkomst bereikt met organisator Flanders Classics voor de passage van de Ronde van Vlaanderen door de Oost-Vlaamse gemeente. Zowel in 2023, 2025 als 2027 zal het peloton door Aalter en deelgemeenten trekken.

Aalter is een wielergemeente. De voorbije jaren ontving het meermaals de Benelux Tour, het was al een keertje startplaats van de GP Monseré en in het verleden werden er ook al veldritten georganiseerd. Nu heeft het lokaal bestuur zijn zinnen gezet op drie doortochten van het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De gemeente en Flanders Classics kwamen overeen dat Vlaanderens Mooiste zowel in 2023, 2025 en 2027, telkens als de Ronde van start gaat in Brugge, door Aalter rijdt. De datum voor 2023 ligt overigens al vast: zondag 2 april. De Ronde zal meerdere deelkernen doorkruisen. Een dag eerder doet ook de ‘Ronde van Vlaanderen Cyclo‘ de gemeente aan.

Aalter heeft overigens nog meer links met de wielersport. Zo was Marcel Buysse, die in 1914 de tweede editie van de Ronde won, afkomstig van deelgemeente Lotenhulle. Buysse is overigens zesvoudig ritwinnaar in de Tour de France. Ook voormalig Belgisch kampioen veldrijden en mountainbiken Peter Van den Abeele (momenteel Directeur Sport bij de UCI), Quick-Stepprof Pieter Serry en de dit jaar overleden veelwinnaar Alijn Mynsberghe hebben hun roots in Aalter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.